Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Zakynthos

Voor een culturele zonvakantie op het schildpaddeneiland

Een auto huren op Zakynthos, een van de grootste Griekse Ionische Eilanden, is een mooie aanvulling op een strandvakantie. De huurauto geeft je de vrijheid om dit ‘schildpaddeneiland’ te verkennen: schilderachtige baaien, hagelwitte stranden, pittoreske bergdorpen, miljoenen olijfbomen én een mysterieus scheepswrak. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren op Zakynthos doe je bij aankomst op de luchthaven, net buiten Zakynthos-Stad. Houd er rekening mee dat een auto huren op Zakynthos zonder creditcard niet gaat. De verhuurder vraagt hierom als waarborg.

Korting op autohuur Zakynthos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Zakynthos

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad op Zakynthos

Zakynthos is compact: in anderhalf uur reis je met de huurauto van het noorden naar het zuiden. Een van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland is het fotogenieke strand van Navagio (Shipwreck Beach) met zijn kalkstenen kliffen en azuurblauwe zee. Bijzonder middelpunt is een aangespoeld wrak van een smokkelschip uit 1980.

Natuurliefhebbers reizen met de huurauto naar het noorden van Zakynthos. Bij Agios Nikolaos bezoek je de Blauwe Grotten, die een bijzondere gloed krijgen door de weerkaatsing van het licht op de blauwe zee. Laganas is een levendige badplaats en heeft een aantal stranden waar de beroemde karetschildpadden hun eieren leggen. Deze worden beschermd door het nationale marinepark van Zakynthos.

Met de huurauto kun je op het eiland ook op zoek naar culturele schatten. Zakynthos heeft een aantal mooie kloosters, zoals het opvallend witte vrouwenklooster in het dorp Lagopodo en het 13de-eeuwse klooster van Strofadia. De bergdorpen Gyri, Loucha en Agia Marina liggen centraal op het eiland en zijn nog niet overspoeld door toeristen.

In de stad Zakynthos, die in 1953 vrijwel volledig werd verwoest door een aardbeving, bezoek je een aantal fraaie kerken en musea. Er is ook een mooie wandelpromenade langs het water.