Auto huren Zakynthos

Zakynthos is het meest zuidelijke Griekse eiland in de Ionische zee. Het is ook het twee na grootste eiland van die regio. Het westelijk deel is rotsachtig en ruig met hoge kliffen en verlaten, onbereikbare strandjes. De hoofdstad, Zakynthos-stad is een mooie oude stad met veel Venetiaanse en Italiaanse invloeden. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Zakynthos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Zakynthos

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen op Zakynthos

Zakynethos is de hoofdstad van het Griekse eiland Zakynthos. De stad werd in 1953 bijna geheel verworst door een grote aardbeving. Ondanks dit is het nog steeds een prachtige stad met een gezellige sfeer. Begin een trip door Zakynthos stad op het grote Solomosplein. Hier is het museum met Post-Byzantijnse kunst gevestigd. De meeste van deze kunst is gered uit verschillende kerken van andere plaatsen van het eiland. Ga hierna naar het ‘San Marco’ plein waar je het museum van Solomos en Kalvos kan vinden. Vanaf hier is het een klein stukje naar grote en belangrijkste winkelstraat.

Aan de waterkant van de stad is een mooie kerk te vinden. Dit is de Agios Dionysos kerk. Wil je een mooie wandeling maken? Er loopt een promenade hier langs, die van noord naar zuid loopt en ongeveer 15 minuten duurt. Iets hoger ligt het Lofos Strani park waar je een mooi amfitheater kunt vinden. De Sint Nicolaas-kerk is een van de oudste gebouwen van de stad. Je kunt hem vinden in de top van de stad. Hier vandaan heb je een mooi uitzicht over de Zakynthos.

Waarom autohuur op Zakynthos

Zakynthos is een groot eiland. Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten. Een van de mooiste dieren van het eiland zijn de Caretta-Caretta schildpadden. Deze komen voor in dit deel van de Middellandse Zee en vooral bij Zakynthos. Op de zuidelijke stranden van het eiland leggen ze hun eitjes. Zakynthos heeft een rotsachtige kustlijn. Hierdoor zijn in de loop van de jaren veel grotten ontstaan. De mooiste zijn de blauwe grotten. Ga vroeg in de ochtend want dan zijn de kleuren op zijn mooist. Je vindt ze bij Agios Nikolaos.

Als je je haren los wil gooien en lekker uitgaan? Dan moet je naar Laganas, de populairste badplaats van Zakynthos. Neem ook een kijkje op het (schier)eiland Agios Sostis. Vóór de aarbeving van 1953 was het een schiereiland. Nu is het verbonden met een brug. Er is een klein knus strand dat door het ondiepe water perfect is voor gezinnen met kinderen. Aan het einde van een mooie dag moet je naar Kampi en Keri gaan voor de mooiste zonsondergangen van Zakynthos. Je moet jezelf dus niet tekort doen! Huur een auto via ANWB en Sunny Cars om alles op Zakynthos te beleven.

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.