Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Genève

Voor een stedentrip aan het meer

Door een auto te huren in Genève maak je op een comfortabele manier kennis met deze eeuwenoude stad, waar het gelijknamige meer een van de belangrijkste attracties is. Vanaf de wandelpromenade langs het water heb je zicht op een van de grootste fonteinen ter wereld. Daarnaast heeft Genève een aantal fraaie musea en kerken. Met de huurauto heb je bovendien de vrijheid om buiten de stad rond te kijken. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Genève voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Met de huurauto Genève ontdekken

Een auto huren in Genève doe je bij aankomst op het vliegveld om snel in het centrum te komen. Hier zijn voldoende parkeergelegenheden waar je de huurauto kwijt kunt.

Kenmerkend voor Genève is de ligging aan de westpunt van het gelijknamige meer. Een van de meest prominente herkenningspunten in het meer is de 140 meter hoge Jet d’Eau. Deze waterfontein spuit 500 liter water per seconde de lucht in. Ook de rivieren Rhône en Arve stromen door de stad. Cultuurliefhebbers bezoeken het Natuurhistorisch Museum, met tentoonstellingen over evolutie van de mens, het zonnestelsel en geologie. Het grootste museum in Genève is echter het Museum voor Kunst en Geschiedenis, dat de geschiedenis van de westerse cultuur en verschillende beschavingen van de oudheid uiteenzet.

In het hart van de oude stad staat de 12de-eeuwse Sint-Pieterskathedraal die is gebouwd op de overblijfselen van een Romeinse tempel uit de 4de eeuw. De 19de-eeuwse Russisch-orthodoxe kerk valt op door zijn gouden koepels. Andere hoogtepunten in Genève zijn de Reformatiemuur ter nagedachtenis aan personen en gebeurtenissen uit de Protestantse Reformatie en het Palais des Nations van de Verenigde Naties.

Aan het meer van Genève ligt nog een aantal prachtige steden, die je met de huurauto eenvoudig bezoekt, waaronder Lausanne en Montreux.