Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Catania

Voor een cultuurrijke stedentrip

Een auto huren in Catania, na Palermo de grootste stad op het Italiaanse eiland Sicilië, is de start van een culturele stedentrip in deze barokstad. Catania is een stad met volop historische bezienswaardigheden, een gezellig nachtleven en tal van restaurants waar je smult van Siciliaanse klassiekers als arancini (rijstballetjes) en cannoli. Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en met het comfort van een huurauto zoek je ook buiten Catania mooie plekken op. Via de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Catania voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Catania

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rondom Catania

Catania is een van de acht baroksteden in de Val di Noto en heeft een prachtige ligging aan de voet van de actieve vulkaan Etna. Door een auto te huren in Catania bij aankomst op het vliegveld ben je met twintig minuten in de stad. Een van de blikvangers is het 13de-eeuwse Castello Ursino. Heel mooi is het kasteel niet, maar de ligging is wel bijzonder. Ooit stond het op een klif met uitzicht op zee, maar na de uitbarsting van de Etna in 1669 werd Castello Ursino ingesloten door lava, waardoor het nu op het vasteland staat. Tegenwoordig is in het kasteel een archeologisch museum gevestigd.

Andere hoogtepunten in Catania zijn de barokke kathedraal die zijn oorsprong heeft in de 11de eeuw, het 19de-eeuwse operahuis en het als Unesco Werelderfgoed aangemerkte Monastero Benedettini. Dit benedictijnse klooster is een van de grootste in Europa. De belangrijkste straat in Catania is Via Etnea.

Wanneer je barokstad Catania hebt ontdekt, laat je de stad achter je voor een bezoek aan de Etna met de huurauto. Het landschap rond de vulkaan heeft iets buitenaards, met het zwarte lavasteen dat op een heldere dag duidelijk afsteekt tegen de felblauwe hemel.

Een andere tastbare getuige van een woest vulkanisch verleden is de kloof waar de rivier Alcantara zijn weg doorheen baant. De kloof is al meer dan 300.000 jaar oud, maar de huidige loop van de rivier kwam ‘slechts’ 8.000 jaar geleden tot stand. De bodem is veelal lavagesteente en het rivierwater koelde het magma snel af. Daardoor zijn bizarre rotsformaties ontstaan die veelzeggend worden gekarakteriseerd met termen als ‘harp’, ‘roos’ en ‘pijporgel’.