Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Ajaccio

om Corsica te ontdekken

Ajaccio, de grootste stad op Corsica, is een mooie bestemming voor een stedentrip op dit Franse eiland. Door een auto te huren in Ajaccio bezoek je eenvoudig de hoogtepunten van deze geboortestad van Napoleon Bonaparte, waaronder de indrukwekkende citadel. In een van de vele restaurants neem je de tijd om typisch Corsicaanse gerechten te proeven, zoals fiadone, een hartige taart met lokale brocciu-kaas. Met het gemak van een huurauto neem je verder een kijkje buiten de stad. Een auto huren in Ajaccio om Corsica te ontdekken doe je bij de ANWB tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Ajaccio Corsica voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Ajaccio

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Ajaccio

Een auto huren in Ajaccio doe je bij aankomst op de luchthaven, op twintig minuten rijden. De huurauto parkeer je aan de rand van de stad. In Ajaccio volg je het spoor van Napoleon. Zijn geboortehuis is ingericht als museum. Op Place de Gaulle staat een standbeeld en verder bezoek je in Ajaccio de keizerlijke kapel met graven van de familie Bonaparte, Chapelle Impériale.

Een van de belangrijkste attracties in Ajaccio is de 16de-eeuwse citadel. Ook de 16de-eeuwse kathedraal valt op. In de architectuur ontdek je naast een Venetiaanse renaissancestijl barokelementen. De façade is vrij sober terwijl het interieur meer uitbundig is, met verschillende kleuren marmer. Liefhebbers van geschiedenis komen in het historisch museum alles te weten over Corsica. Aan de Boulevard du Roi Jérôme zijn veel restaurants.

Met de vrijheid van een huurauto kun je ook buiten de stad rondkijken. Op een uur ten zuiden van Ajaccio ligt de archeologische vindplaats Filitosa, met 32 menhir-standbeelden die lijken op die op Paaseiland. Natuurliefhebbers reizen met de huurauto in anderhalf uur naar het regionale natuurpark van Corsica, dat 40 procent van het eiland omvat. Hier zoek je de rust op tussen de bergen, kloven, bossen en meren.