Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Calgary

Voor een stedentrip en een avontuur in de Rocky Mountains

Calgary, de derde stad van Canada, kent een fraaie ligging vlak bij de Rocky Mountains. Door een auto te huren in Calgary maak je niet alleen kennis met de hoogtepunten van deze miljoenenstad, maar ontdek je ook de schitterende Canadese natuur. Boven op de Calgary Tower wacht een panoramisch uitzicht over de stad en bergen. Verder is Calgary een mooi uitgangspunt om met de huurauto een bezoek te brengen aan Banff en het gelijknamige nationaal park. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Calgary voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Calgary

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Calgary

Een auto huren in Calgary doe je bij aankomst op de luchthaven, op zo’n half uur van het centrum. In Calgary zijn genoeg plekken om de huurauto te parkeren. Herkenbaar in de skyline van de stad is de Calgary Tower, een 191 meter hoge vrijstaande toren met een glazen vloer waardoor je loodrecht naar beneden kijkt.

Calgary organiseerde in 1988 de Olympische Spelen. Vandaag de dag bezoek je nog Olympic Plaza, destijds het vaste decor voor de medailleceremonies, en het Olympic Park met de skischans, bobsleebaan en Canada’s Sports Hall of Fame. In Heritage Park Historical Village ga je terug naar het Calgary van rond 1900. Hier worden gebeurtenissen uit die tijd nagespeeld. Ook bezoek je een antiek warenhuis en maak je een ritje met de stoomtrein. In het park zijn verder een fort, museum en indianendorp.

Kunstliefhebbers bezoeken in de stad Glenbow Museum, het grootste museum van West-Canada met meer dan twintig kunstgalerieën. Een ander mooi museum is Telus Sparks, dat wetenschap, technologie en kunst combineert via interactieve tentoonstellingen. Vlakbij bezoek je Calgary Zoo om grizzlyberen en pinguïns in het echt te zien.

Met de huurauto ruil je het levendige Calgary eenvoudig in voor de rust van de Canadese Rockies. Nationaal park Banff en het romantische Lake Louise zijn anderhalf uur reizen.