Veiliger verkeer doe je samen

Alles over verkeersveiligheid

De ANWB zet zich al meer dan 135 jaar in om het verkeer veiliger te maken. Onze droom is 0 verkeersdoden, dat iedereen zorgeloos onderweg kan. Samen met onze leden en vele anderen werken we dagelijks aan de realisatie van deze ambitie. Doe je mee?

Veilig onderweg

Veilig fietsen

Veilig fietsen

Veilig fietsen begint bij jou. Ontdek alles over veilig fietsen met kinderen, tips over het gebruik van fietshelmen, goede zichtbaarheid onderweg en meer.

Veilig autorijden

Veilig autorijden

Wat zijn de veiligste autostoeltjes? Hoe rijd je veilig bij extreme weersomstandigen? En ken je de nieuwste verkeersregels? Lees alles over veilig rijden in de auto.

Veilig op vakantie

Veilig op vakantie

Wat zijn de verkeersregels voor mijn vakantieland? Wat te doen bij een aanrijding? En hoe betaal je een boete uit het buitenland? Wij helpen je op weg.

Verkeersregels en -overtredingen

Verkeerssituaties en -regels: dit moet je weten

Verkeerssituaties en -regels: dit moet je weten

Wanneer heb je wel voorrang, en wanneer niet? Hoe werkt een rotonde ook al weer en wat betekenen de strepen op de weg? Fris je verkeerskennis op.

Wat weet jij over het verkeer?

Wat weet jij over het verkeer?

Wat weet jij over de snelweg? En over verkeersregels en -borden? Kun jij veilig en voorbereid op pad met een e-scooter? Doe mee met onze verkeersquizzen en test je kennis!

Verkeersborden Nederland

Verkeersborden Nederland

Welke verkeersborden kennen we in Nederland? En wat betekenen ze? We hebben de belangrijkste verkeersborden en hun betekenis voor je op een rij gezet.

Kijk wat wij doen en help mee!

Elk kind veilig op de fiets

Elk kind veilig op de fiets

Elk kind veilig op de fiets daar gaan we voor bij de ANWB. En jij kunt ons daar bij helpen. Door kinderen fietsmeters te laten maken én ongebruikte fietsen te doneren.

Maatschappelijke projecten

Maatschappelijke projecten

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Speciale verkeerslessen en aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid helpen de verkeersveiligheid te vergroten.

Veiliger verkeer en de ANWB

Veiliger verkeer en de ANWB

De ANWB zet zich in om het verkeer voor haar leden veiliger te maken. Wij stimuleren verkeersveiligheid door ons hard te maken voor veilige wegen, veilig gedrag en veilige voertuigen. 

Verkeersveiligheid in het nieuws

Nieuwe ANWB-app: Streetwise De Verkeersgame voor kids

ANWB Streetwise | De Verkeersgame

ANWB introduceert een gratis app: Streetwise | De Verkeersgame. Met deze app kunnen kinderen een verkeersspel spelen, in hun eigen buurt op speciale missies gaan en werken aan hun verkeerskennis.

Een ANWB Verkeersplein in iedere provincie

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein

Welke school wint er in jouw provincie het ANWB Verkeersplein? Eind september maken we winnaars bekend.

Speciaal voor jou geselecteerd