Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slim laden

Laat je elektrische auto automatisch opladen wanneer stroom het groenst én goedkoopst is!

Slim Laden met een elektrische auto

Groener én goedkoper opladen

Slim Laden is het afstemmen van het thuis opladen van je elektrische auto op de meest gunstige uurtarieven van jouw energiecontract. Dat kan natuurlijk door zelf de kabel op het juiste moment in te pluggen, maar je kunt het starten met opladen ook automatiseren. Dat is pas écht slim laden.

ANWB Slim Laden app

Met onze app laad je daadwerkelijk goedkoper én groener. Je koppelt de app aan je auto en je geeft aan hoe laat je de auto weer nodig hebt. Vervolgens kun je op elk moment de lader aansluiten. De app zorgt er dan voor dat je laadt in de daluren van je energiecontract.

 

Groener én goedkoper opladen

Met ANWB Slim Laden

 

Bespaar laadkosten

Stel in hoe laat je de auto weer nodig hebt en plug de laadkabel in. Onze app zorgt ervoor dat je automatisch laadt wanneer de stroom voor jou het goedkoopst is én dat je auto op tijd weer opgeladen voor je klaar staat!

 

Laad op eigen zonnestroom

Dankzij ons slimme laadalgoritme kun je er ook voor kiezen om alleen te laden met zelf opgewekte zonne-energie.

 

Alle laadsessies in één overzicht

Je ziet in de app hoeveel kWh je hebt geladen en wat daarvan de CO2 uitstoot was. De app toont dit in één compleet overzicht met al je publieke, gewone en je slimme laadsessies.

Download gratis

De ANWB Slim Laden app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

 

Andere vormen van slim laden

Bidirectioneel laden 

Normaal gesproken stroomt elektriciteit vanuit de meterkast náár je auto toe, maar bij bidirectioneel laden kan het ook andersom. Je auto voorziet je huis van stroom!

Hoe werkt Dynamic Load Balancing? 

Met een privélaadpaal ben je verzekerd van een laadplek voor je elektrische auto. Of je altijd stroom hebt, is een ander verhaal. Met Dynamic Load Balancing voorkom je een stroomstoring.