Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Dublin

Dublin is de gastvrije hoofdstad van Ierland. Een auto huren in Dublin is een fijne manier om niet alleen mooie plekken in de stad, maar ook daarbuiten te bezoeken. Van het eeuwenoude Trinity College tot het bruisende Temple Bar-district, waar je in een gezellige pub geniet van een typische Irish Stew en een glas Guinness of Ierse whisky. Een huurauto geeft je ook de vrijheid om te ontsnappen aan de drukte en een rit door het Ierse landschap te maken. Bij de ANWB huur je tegen aantrekkelijke tarieven een auto.

Korting op autohuur Dublin voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Dublin

Dublin

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rondom Dublin

Een auto huren in Dublin op het vliegveld is een snelle manier om in de stad te komen. In twintig minuten ben je in het centrum, waar genoeg parkeerplaatsen zijn. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is Trinity College. Deze oudste universiteit van Ierland werd opgericht in 1592 en is vooral bekend omdat hier het Book of Kells wordt bewaard. Dit door Keltische monniken handgeschreven boek met het Nieuwe Testament bestaat uit vier delen met perkamenten pagina’s vol verfijnde kalligrafie en illustraties.

Schuin tegenover Trinity College is de National Gallery of Ireland, met duizenden schilderijen en andere kunstobjecten van Ierse en internationale grootmeesters, zoals Rembrandt, Vermeer en Picasso. Naast het museum ligt het victoriaanse stadspark St. Stephen’s Green vol sculpturen en weelderige bloemenperken. Een wandeling over Merrin Square voert je langs statige 18de-eeuwse panden, waaronder die van de familie van toneelschrijver Oscar Wilde. O’Connell Street is de drukste winkelstraat van Dublin met als middelpunt de 120 meter hoge Millennium Spire.

Na een rondleiding door het Guinness Storehouse of de Old Jameson Distillery en een kroegentocht in het Temple Bar-district, verlaat je Dublin om met de huurauto buiten de stad te kijken. Tijdens de autorit langs Dublin Bay geniet je van het groene, ongerepte landschap waar Ierland om bekendstaat.

Een belevenis zijn de paardenrennen in Leopardstown, een voorstad van Dublin die je gemakkelijk bereikt met de auto. Op grofweg 30 kilometer ten zuiden van Dublin liggen de Wicklow Mountains. Van Greystone naar Bray loopt een kustpad over de hoge, steile klippen. Niet ver van het Upper Lake bij Glandalough staan restanten van een 6de-eeuws klooster, Monastic City. Voor een verkwikkende boswandeling zijn Carrick Mountain of het rivierdal van Luggala Valley ideaal.