Auto huren Heraklion

Heraklion is de hoofdstad van vakantie-eiland Kreta en ligt centraal aan de Noordkust. Opvallend genoeg is Heraklion ook een van de grootste steden van Griekenland en het vliegveld heeft de grootste chartercapaciteit van het land. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Heraklion voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Heraklion

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Heraklion

Op het eerste gezicht lijkt Heraklion lawaaiig en stoffig, maar het is een stad met karakter. Langs de Venetiaanse vestingwallen kan je heerlijk wandelen. Neem ook een kijkje in de oude haven. Een mooi voorbeeld van de lange geschiedenis van het eiland is de Agios Titoskerk. Wat begon als een byzantijnse kerk in 961 na Christus werd een katholieke kerk onder de Venetianen en een moskee onder de Turkse overheersing. Nu is het een Grieks orthodoxe kerk die je  overdag gratis kan bezoeken.

Een van de oudste de Morosini fontein gebouwd door de Venetiaanse architect Morosini in 1629. De fontein overleefde de bombardementen in WO II en is nu een belangrijke ontmoetingsplaats van de lokale bevolking. Als je geinteresseerd bent in archeologische vondsten dan is het bezoek aan het archelogisch museum van Heraklion een must. Hoogtepunt van dit museum is de mysterieuze schijf van Phaistos met een taal die tot op heden niet ontcijferd is!

Waarom autohuur in Heraklion?

Heraklion ligt op Kreta, een eiland dat jaarlijks 6 miljoen toeristen trekt. Er is op Kreta veel te beleven en te zien. Het eiland leent zich uitstekend voor de autohuur. De wegen zijn goed en het eiland is uitgestrekt. Wat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Kreta is een trip naar Knossos. Dit was de hoofdstad van Kreta in het Minoïsche tijdperk. Deze stad was het centrum van beschaving zo’n 3000-1000 voor Christus! De overblijfselen van het kasteel zijn indrukwekkend.

Als we toch op de culturele toer zijn, pak dan de huurauto en rijdt naar Phaistos, de vindplaats van de schijf uit het archeolgisch museum. Ook dit was een paleis uit het Minoisch tijdperk en vanuit hier werd Zuid-Kreta bestuurd zo’n 4000 jaar voor Christus. Kreta biedt ook prachtige natuurschoon. Zo zijn er vele mooie wandelroutes, bijvoorbeeld door de Samaria-kloof. Deze is nogal toeristisch. Wil je ook een mooie wandeling door een aantal smalle kloven, probeer dan de Imbros kloof. Imbros is een bergdorp op 800 meter hoogte. De lengte van de Imbroskloof is ongeveer 8 kilometer en de wandeling is in zo’n 2,5 uur te lopen. Dus, wil je veel zien op Kreta? Huur je auto via ANWB en Sunny Cars!

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.