Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Heraklion

Voor een cultuurrijke stedentrip

Door een auto te huren in Heraklion heb je de vrijheid om de stad en het eiland Kreta te verkennen. In de ommuurde stad van Heraklion ontdek je bijvoorbeeld het archeologisch museum. Met het comfort van een huurauto hoef je niet in Heraklion te blijven en verken je eenvoudig andere plekken op Kreta. Dit grootste eiland van Griekenland heeft ruim 1000 kilometer aan kustlijn en tal van culturele hoogtepunten en natuurschatten. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Heraklion voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Heraklion

Heraklion

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Heraklion

Een auto huren in Heraklion doe je bij aankomst op het vliegveld. Het voordeligst is om de huurauto vervolgens buiten het historisch centrum te parkeren. Het oude, nog deels ommuurde deel van Heraklion heeft de meeste bezienswaardigheden, winkels en taverna’s waar je smult van de Griekse keuken. Een van de belangrijkste attracties is het archeologisch museum, vanwege de omvangrijke collectie Minoïsche kunst en gebruiksvoorwerpen.

Ten noorden van het centrum ligt de haven, die is gebouwd in Venetiaanse stijl. Dit is samen met het nabijgelegen fort Koulés een overblijfsel uit de periode tussen de 13de en 17de eeuw, toen de Venetianen de dienst uitmaakten op Kreta. Ook langs de belangrijkste winkelpromenade van de stad zie je nog veel gebouwen in Venetiaanse stijl. In het centrum bezoek je de Sint-Titusbasiliek. Deze kerk in Byzantijnse stijl is een van de oudste in Heraklion en opgedragen aan de eerste bisschop van Kreta. De schedel van Sint Titus wordt er zelfs bewaard.

Buiten Heraklion is er op Kreta genoeg te zien, dus een huurauto komt goed van pas. Iets ten zuiden van de stad ligt Knossos, dat in de Minoïsche tijd waarschijnlijk de hoofdstad van Kreta was. De opgravingen die hier zijn gedaan, zijn voor de hedendaagse kennis over de Minoïsche beschaving belangrijk gebleken.