Reisverzekering


Reisverzekering

Bereken welke reisverzekering voordeliger is

Reisverzekering

Hoe langer je lid bent, hoe hoger je korting

Op vakantie wil je onbezorgd genieten. Dat kan met de ANWB Reisverzekering. Je kunt kiezen uit een Doorlopende of een Kortlopende Reisverzekering. De Doorlopende Reisverzekering is nú extra voordelig: het eerste jaar ontvang je tot 17,5% korting op je premie.

Nú tot 17,5% korting op je Doorlopende Reisverzekering

De ANWB Doorlopende Reisverzekering is deze zomer extra voordelig voor ANWB-leden. Sluit nú af en profiteer van een jaar lang van korting. Hoe langer je lid bent, hoe hoger je korting.

Nog geen lid?

Word nu gratis lid en profiteer direct van 7,5% korting op de Doorlopende Reisverzekering. Je kunt heel eenvoudig tijdens het afsluiten van de verzekering aangeven dat je hier gebruik van wilt maken.

Bekijk de actievoorwaarden.

Waarom een reisverzekering?

Met een reisverzekering heb je recht op een vergoeding als je te maken krijgt met extra kosten door een onverwachte gebeurtenis. Bijvoorbeeld als je ziek wordt, niet mag reizen en daardoor langer in het buitenland moet verblijven. En je kunt dag en nacht rekenen op advies en ondersteuning op het moment dat je het nodig hebt.

Welke reisverzekering past bij mij?

Nú tot 17,5% korting

Doorlopende Reisverzekering

Waarom deze verzekering?

  • Het hele jaar verzekerd op reis
  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Gezinskorting: vanaf 4e persoon gratis

Kortlopende Reisverzekering

Waarom deze verzekering?

  • Goed verzekerd voor één vakantie
  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale

Uitgelicht

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je jouw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Je reis omboeken of annuleren als je niet meer naar je vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën? Dat kan met de nieuwe annuleringsdekking Terrorisme en Natuurrampen.

Tijdelijk in het buitenland

Tijdelijk in het buitenland

Je kunt zelf kiezen hoe lang je verzekerd wilt zijn in het buitenland. Je hebt daarbij de keuze om je voor 60 of 180 dagen aaneengesloten te verzekeren. Ga je langer op reis? Kies dan voor de Tijdelijk in het buitenland verzekering.

 

 

Contact & Service

Top 5 veelgestelde vragen reisverzekering

De basisdekking van de reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp), hulpverlening en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking Doorlopende Reisverzekering of de basisdekking Kortlopende Reisverzekering.

Je kunt bij jouw ANWB Reisverzekering de volgende aanvullende dekkingen afsluiten: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering en de aanvullende dekking Kortlopende Reisverzekering.

Een Kortlopende Reisverzekering sluit je af voor de duur van een vakantie. Met de Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Ook voor weekendjes weg en voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling. Je kunt daarbij kiezen uit een maximale reisduur van 60 of 180 dagen. Lees meer over de Doorlopende Reisverzekering en de Kortlopende Reisverzekering.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Vaak wordt voor de vergoeding van de kosten het Nederlands prijspeil aangehouden. Zijn de medische kosten in het buitenland hoger dan het Nederlands prijspeil? Dan kun je met deze dekking medische kosten een beroep doen op jouw reisverzekering. Lees meer over de medische kosten en de zorgverzekering.

Als je gaat werken of stage lopen in het buitenland, en het gaat om onbetaald administratief werk, dan kun je je verzekeren met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. Standaard ben je verzekerd als je maximaal 60 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijft. Ga je langer op reis? Dan kun je je binnen de doorlopende reisverzekering aanvullend tot maximaal 180 dagen verzekeren. Heb je plannen om nog langer naar het buitenland te gaan? Kies dan voor de Tijdelijk in het buitenland-verzekering.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht