Reisverzekering


Reisverzekering

Bereken welke reisverzekering voordeliger is

Reisverzekering

Reken op onze vertrouwde hulp

Op vakantie wil je zeker weten dat je goed geholpen wordt. Kies daarom voor de ANWB Reisverzekering. Als er onverwachts iets gebeurt, kun je rekenen op de deskundige hulp van onze Alarmcentrale. We nemen zoveel mogelijk uit handen, zodat je gauw weer van je vakantie kunt genieten. Het eerste jaar met 15% korting.

Reisverzekering afsluiten

Misverstanden over de reis- en annuleringsverzekering

Misverstanden over de reis- en annuleringsverzekering

Over het afsluiten en de dekking van de reis- en annuleringsverzekering bestaan een aantal misverstanden. Deze helpen we graag uit de wereld.

Reisverzekering zomer 2022

Reisverzekering zomer 2022

Met de ANWB Reisverzekering ben je ook tijdens de coronatijd goed verzekerd. Ongeacht het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er is deze zomer veel drukte op de luchthavens, met annuleringen en verloren bagage als gevolg. Hoe zit dat met je verzekering?

ANWB Vakantiedokter

ANWB Vakantiedokter

De ANWB Vakantiedokter staat voor je klaar als je medisch advies nodig hebt op vakantie in het buitenland. Iedereen met een ANWB Reisverzekering kan gebruik maken van deze dienst.

Basisdekking reisverzekering

Wat is wel en niet verzekerd?

Wel verzekerd

 • 24/7 hulpverlening en advies van onze Alarmcentrale: van het regelen van vervoer tot het verzorgen van medische begeleiding tijdens de terugreis
 • Onvoorziene kosten voor bijvoorbeeld vervoer en verblijf bij ziekte, een ongeval of overlijden van een verzekerde of niet-meegereisd familielid (1e + 2e graad)
 • Schade aan een gehuurde vakantiewoning of bij verlies van de sleutel van de accommodatie
 • Kosten veroorzaakt door corona: zoals extra vervoer en verblijf als je terugreis is vertraagd of geannuleerd, of als je in quarantaine moet

Niet verzekerd

 • Schade ontstaan of verergerd door opzet, roekeloos gedrag, nalatigheid of (poging) tot fraude
 • Schade ontstaan of verergerd door een opstand of een gewapend conflict
 • Schade door een aardbeving, vulkanische uitbarsting of atoomkernreactie
 • Schade ontstaan onder invloed van alcohol of medicijnen
 • Schade veroorzaakt door een misdrijf dat je pleegde

Wat kan ik aanvullend verzekeren?

Medische kosten

Waarom deze dekking?

De basis zorgverzekering dekt alleen de zorgkosten tot maximaal het Nederlandse tarief, dus wat de zorg hier zou kosten. Als de zorgkosten op je vakantiebestemming hoger zijn, dan moet je die extra kosten zelf betalen. Dit bedrag kan fors oplopen.

In sommige landen (zoals Turkije, Canada, Thailand, of Spanje) word je als toerist al snel naar een dure privékliniek gebracht. En in landen als de Verenigde Staten en Canada is het zorgstelsel standaard erg duur.

Met de dekking Medische Kosten worden deze kosten vergoed. Ook wanneer je familie wilt laten overkomen als je onverwacht opgenomen wordt in een ziekenhuis in het buitenland.

Meer over deze dekking

 

Dekking tijdens corona

Medische kosten zijn in geval van corona gewoon verzekerd. Ook als je bijvoorbeeld extra overnachtingen moet maken.

Lees meer

Bagage

Waarom deze dekking?

Je hebt vaak meer van waarde bij je dan dat je denkt. Als je de bedragen van je spullen bij elkaar optelt, kan het totaalplaatje behoorlijk oplopen. Denk bijvoorbeeld aan spullen als: een tablet, camera, laptop of sportuitrusting. Met de bagagedekking ontvang je een vergoeding bij schade, verlies of diefstal.

Aanvullende opties binnen de dekking bagage

Hobby & Sportuitrusting
Je hobby-& sportuitrusting is standaard verzekerd voor € 1.100,- per item per verzekerde per reis. Je kunt dit met de aanvullende dekking Hobby- & Sportuitrusting verhogen met € 3.500,-. Dit bedrag is een aanvulling op de standaard vergoeding bij de bagagedekking.

Geld
Selecteer de dekking Geld als je verzekerd wilt zijn bij diefstal en verlies van geld.

Eigen risico
Standaard is het eigen risico € 0,-. Je kunt er ook voor kiezen je eigen risico te verhogen naar € 50,-. Dan wordt vanaf dit bedrag de schade vergoed. De eerste € 50,- komen voor je eigen rekening.

Meer over deze dekking

Autohulp

Waarom deze dekking?

Bij pech of een ongeval met je auto wil je dat jouw auto zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Maar er zijn situaties denkbaar dat jouw auto niet kan worden gerepareerd. Met de aanvullende dekking Autohulpverzekering zorgen wij ervoor dat jouw auto én bagage terug naar Nederland worden vervoerd.

Heb je Wegenwacht Europa? Dan is deze dekking niet nodig.

Aanvullende opties binnen de dekking autohulp

Aanhanger meeverzekeren
Als je reist met een aanhanger zoals een toercaravan, vouwkampeerwagen of bagageaanhangwagen dan kan je deze meeverzekeren.

Meer over deze dekking

Basis annuleringsverzekering

Waarom deze dekking?

Je reis afzeggen of onderbreken is al vervelend genoeg. Met de Annuleringsverzekering van de ANWB hoef je je geen zorgen te maken over de kosten en kun je van dat bedrag later weer een nieuwe vakantie boeken.

Aanvullende opties binnen de dekking bagage

Verzekerd bedrag
Het basis verzekerd bedrag is € 1.500 per persoon per reis. Dit kun je verhogen naar € 3.000.

Dekking Calamiteiten
Je hebt recht op een vergoeding als op je reisbestemming sprake is van ernstige veiligheids- of gezondheidsrisico's en je je reis daarom moet annuleren of omboeken. Bij calamiteiten gaat het om:

 • een terroristische aanslag
 • een uitbraak van een besmettelijke ziekte
 • een natuurramp (zoals een aardbeving of bosbrand);
 • binnenlandse onlusten;
 • stakingen die het openbare leven ernstig verstoren;
 • andere gebeurtenissen waarvoor het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgeeft.

Let op: Bij annuleren of omboeken geldt een eigen risico. Als je kiest voor het basisbedrag van € 1.500,- is het eigen risico € 150,- en bij een verzekerd bedrag van € 3.000,- is het eigen risico € 300,-.

Meer over deze dekking

 

Dekking tijdens corona

Annuleringskosten als gevolg van het coronavirus zijn in sommige gevallen ook verzekerd, bijvoorbeeld als je zelf ziek wordt.

Lees meer

Reisongevallen

Waarom deze dekking?

Je kunt tijdens je vakantie betrokken raken bij een ongeval. Met de dekking Reisongevallen vindt er eenmalig een uitkering plaats bij overlijden of blijvende invaliditeit. Hiermee beperk je de financiële gevolgen, bijvoorbeeld door gemiste inkomsten doordat je niet kunt werken of de kosten van een uitvaart.

Meer over deze dekking

Vervangend vervoer en verblijf

Waarom deze dekking?

Met de dekking Vervangend vervoer en verblijf ben je verzekerd als je zonder vervoersmiddel of verblijfsplaats komt te zitten door een ongeval of pech. Voor je auto, caravan of tent regelen we vervanging.

Let op: 
Voor vervangend vervoer heb je een creditcard nodig. Zonder creditcard kun je geen vervangende (huur) auto meekrijgen. Je kunt bij ANWB ook een creditcard regelen.

De vergoeding van de kosten stopt de eerste werkdag nadat je bent teruggekeerd naar huis.

Meer over deze dekking

Wintersport & bijzondere sporten

Waarom deze dekking?

Op de piste of tijdens een andere bijzondere sport kan een ongeval in een klein hoekje zitten. De kosten ons gevolg van een ongeval kunnen snel hoog oplopen. Doe je aan bergbeklimmen, duiken of (kite)surfen en wil je weten of en hoe jouw sport verzekerd is? Bekijk dan ons overzicht.

Let op: medische kosten als gevolg van het uitoefenen van wintersport of bijzondere sporten zijn alleen verzekerd als je óók de dekking Medische kosten hebt verzekerd.

Meer over deze dekking

 

Rechtsbijstand

Je kunt kiezen voor Reisrechtsbijstand en/of Verkeerrechtsbijstand

Waarom Reisrechtsbijstand?

In sommige situaties heb je in het buitenland juridische hulp of advies nodig. Bijvoorbeeld bij geschillen met een reisorganisatie. Met deze dekking ben je voor een aantal zaken verzekerd.

Je bent verzekerd voor:

 1. Verhaalsrechtsbijstand
  Rechtsbijstand bij het verhalen van schade die een ander aan je spullen toebrengt.
 2. Contractsrechtsbijstand
  Rechtsbijstand met betrekking tot contracten die je hebt afgesloten voor je reis. Bijvoorbeeld voor het huren van een auto en/of boot.
 3. Strafrechtsbijstand
  Rechtsbijstand bij een strafzaak die tegen je is aangespannen.
 4. Waarborgsom
  Het voorschieten van een waarborgsom van maximaal € 12.500,-

Je bent verzekerd in de volgende landen: Nederland, Europa en Australië, Canada, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Sint Maarten, Curaçao, Aruba en de gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustatius.

Meer over deze dekking

Waarom Verkeersrechtsbijstand?

In sommige situaties heb je juridische hulp of advies in het buitenland nodig over verkeerssituaties. Bijvoorbeeld voor het verhalen van schade aan jouw auto. Heb je ‘Wegenwacht Compleet Europa’ dan ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand.

Je bent verzekerd voor:

 1. Verhaalsrechtsbijstand
  Rechtsbijstand bij het verhalen van schade door een verkeersongeval met je auto.
 2. Strafrechtsbijstand
  Rechtsbijstand als je voor de rechter moet verschijnen voor een overtreding of misdrijf met je auto.
 3. Inbeslagname
  Rechtsbijstand in verband met inbeslagname van je rijbewijs, kentekenbewijs of de auto.

Je bent verzekerd in Europa (inclusief Nederland), maar niet in de volgende landen: Rusland tot Oeral en de Kaukasus, IJsland, Madeira, Azoren, Canarische Eilanden en Aziatisch deel van Turkije.

meer over deze dekking

Dekkingsgebied

Wist je dat de ANWB...

...ruime vergoedingen heeft?

...ruime vergoedingen heeft?

ANWB biedt één van de ruimste vergoedingen voor bagage in de markt. Per persoon ben je tot € 4.100 verzekerd.

...24/7 deskundige hulp biedt?

...24/7 deskundige hulp biedt?

De deskundige medewerkers van de ANWB helpen je bij nood dag en nacht verder, waar je ook bent. Zij nemen zoveel mogelijk zorg uit handen.

...medische kosten voorschiet?

...medische kosten voorschiet?

Met de dekking Medische kosten ben je ook op vakantie goed verzekerd 
als je in het ziekenhuis belandt. Zo heb je geen zorgen over hoge medische kosten.

Nu 15% korting

Doorlopende Reisverzekering

Geschikt als je:

 • meerdere keren per jaar op vakantie gaat
 • niet wilt omkijken naar je verzekering
 • voor al je vakanties en weekendjes weg verzekerd wilt zijn

Kortlopende Reisverzekering

Geschikt als je:

 • één keer of weinig dagen per jaar op vakantie gaat
 • verzekerd wilt zijn voor één vakantie
 • wilt dat je verzekering automatisch stopt

Top 5 veelgestelde vragen reisverzekering

Standaard zijn bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven verzekerd, zoals extra kosten voor noodzakelijk langer verblijf. Bekijk hier meer over dekking van de reisverzekering tijdens corona.

De basisdekking van de reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp), hulpverlening en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking Doorlopende Reisverzekering of de basisdekking Kortlopende Reisverzekering.

Je kunt bij jouw ANWB Reisverzekering de volgende aanvullende dekkingen afsluiten: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering en de aanvullende dekking Kortlopende Reisverzekering.

Kinderen zijn meeverzekerd zolang ze ingeschreven staan op jouw adres. Wanneer ze niet meer thuis wonen is dat geen probleem, mits dat in verband met studie is. Leeftijd speelt hierin geen rol.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Met deze aanvullende dekking worden de noodzakelijke en onvoorziene medische kosten, als gevolg van een ziekte of een ongeval vergoed. De dekking Medische kosten is een aanvulling op de Nederlandse zorgverzekering.  

Wij adviseren je om beide dekkingen mee te verzekeren op je polis als je gaat skiën of snowboarden.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Klanten geven onze schadeafhandeling een 8,7

Klanten geven onze schadeafhandeling een 8,7

Gebaseerd op 9.770 beoordelingen

Service is erg belangrijk voor ons

Service is erg belangrijk voor ons

We helpen, ontzorgen en houden je op de hoogte. Al 137 jaar lang.

Regel al je verzekeringszaken via Mijn ANWB

Regel al je verzekeringszaken via Mijn ANWB

Hier kun je online eenvoudig je polis bekijken, schade melden en dekkingen aanpassen

Contact & service