''Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat. Maar ik heb er niet veel van meegekregen''.

''Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat. Maar ik heb er niet veel van meegekregen''.

Je steunt maatschappelijke initiatieven

Als lid van de ANWB ondersteun je onze maatschappelijke initiatieven om het aantal verkeersdoden, CO2-uitstoot en files te verminderen. Onbezorgd en met plezier onderweg voor iedereen, dat is het doel dat we met ANWB Maatschappelijk nastreven. Met onder andere de verkeerslessen van ANWB Streetwise en het levensreddende werk van de ANWB helikopters. Ook nemen we het voor je op in Den Haag en Brussel om jou en Nederland verder te helpen. ANWB helpt Nederland goed op weg.

Alle maatschappelijke initiatieven

Alle maatschappelijke initiatieven

We leveren een substantiële bijdrage aan maatschappelijke projecten zoals de Medical Air Assistance helikopters, het ANWB Kinderfietsenplan, ANWB Fietsverlichtingsactie en ANWB AutoMaatje.

ANWB Vrijwilligers

ANWB Vrijwilligers

Meedoen

Het succes van onze maatschappelijke projecten (o.a. ANWB Kinderfietsenplan en ANWB AutoMaatje) is mede te danken aan de inzet van ruim 30.000 betrokken vrijwilligers. Doe mee en wordt vrijwilliger.

Jouw stem telt!

Jouw stem telt!

Belangenbehartiging

Of het nu gaat om mobiliteit, verkeersveiligheid of vrije tijd en vakantie: wij zetten ons in voor wat jij belangrijk vindt en laten jouw stem horen bij de politiek in Den Haag en Brussel.

Triple zero

Bij haar maatschappelijke activiteiten richt de ANWB zich in het bijzonder op inclusieve, duurzame en betaalbare mobiliteit en verkeersveiligheid. De ANWB wil het voor iedereen mogelijk maken om eropuit te gaan. Bij de realisatie van deze ambitie wordt gewerkt aan de hand van de doelstelling “triple zero”:

0 verkeersdoden, 0 files, 0 emissie.

De ANWB wil haar leden ondersteunen bij de overstap naar alternatieve en duurzame mobiliteitsvormen en neemt het voortouw op het gebied van betaalbare mobiliteitsoplossingen en de verbetering van de verkeersveiligheid

Alles over verkeersveiligheid
Alles over bereikbaarheid
Alles over elektrisch rijden
 

Bereikbaarheid

Mobiliteit geeft ons vrijheid. Als we mobiel zijn, kunnen we meedoen in de samenleving. Het wordt echter steeds drukker. Het wegennet en onder andere fietspaden slibben langzaam dicht.

Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt is een van onze doelen dat iedereen kan reizen op momenten wanneer hij/zij dat wil. Ook de toegankelijkheid van recreatiegebieden, vanwege toenemende interesse in wandelen en fietsen, staat hoog op onze agenda.

Bereikbaarheid

Verkeersveiligheid

De ANWB zet zich al meer dan 135 jaar in om het verkeer veiliger te maken. Onze droom is 0 verkeersdoden, dat iedereen zorgeloos onderweg kan. Samen met onze leden en vele anderen werken we dagelijks aan de realisatie van deze ambitie. Doe je mee?

Alles over verkeersveiligheid

 

Eropuit en Vakantie

ANWB zorgt ervoor dat overheden investeren in een moderne infrastructuur voor wandelen en fietsen, dat het landelijke gebied beter toegankelijk wordt voor recreanten en dat natuurgebieden gratis toegankelijk blijven. In het kader van de EU Green Deal leveren we een bijdrage aan de verduurzaming van toerisme.

We stimuleren elektrisch rijden binnen Europa en we zorgen ervoor dat het aanbod verduurzaamt. We bieden advies en informatie op maat aan leden waardoor zij meer mogelijkheden hebben om hun vakanties veilig, gezond en duurzamer te plannen.

Groene ambitie
Elektrisch rijden

ANWB Maatschappelijk 2022

ANWB Maatschappelijk 2022

Ook in 2022 heeft ANWB met hulp van leden en vrijwilligers veel kunnen betekenen voor de maatschappij.

Bekijk het jaaroverzicht 2022

ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje

Geen vervoer betekent geïsoleerd raken. Via ANWB AutoMaatje zorgen vrijwillige chauffeurs ervoor dat minder mobiele plaatsgenoten bij bijvoorbeeld de dokter of kapper komen.

"Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat"

"Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat"

Maar veel heb ik er niet van meegekregen, want het was een traumahelikopter. Toen ik later de piloot bedankte hoorde ik dat hij vanuit de ANWB als Medical Air Assistance zijn werk doet. Dat wist ik niet.

"Gelukkig krijgt ze ook via school verkeerslessen"

"Gelukkig krijgt ze ook via school verkeerslessen"

Er komt een moment dat ze alleen naar school gaat fietsen. De route nu al vaak samen fietsen, kreeg ik als tip. Gelukkig krijgt ze ook via school verkeerslessen van de ANWB en dat geeft een gerust gevoel.

Omdat je lid bent….

  • Krijg je dag en nacht advies bij nood

  • Krijg je antwoord op al je vragen

  • Krijg je extra voordelen

  • Steun je onze maatschappelijke initiatieven

Alles over het lidmaatschap