Naar artikel

ANWB Medical Air Assistance

'Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat. Maar ik heb er niet veel van meegekregen'.

Je steunt maatschappelijke initiatieven

Als lid van de ANWB ondersteun je onze maatschappelijke initiatieven om het aantal verkeersdoden, CO2-uitstoot en files te verminderen. Onbezorgd en met plezier onderweg voor iedereen, dat is het doel dat we met ANWB Maatschappelijk nastreven. Met onder andere de verkeerslessen van ANWB Streetwise en het levensreddende werk van de ANWB helikopters. Ook nemen we het voor je op in Den Haag en Brussel om jou en Nederland verder te helpen. ANWB helpt Nederland goed op weg.

Alle maatschappelijke initiatieven 

We leveren een substantiële bijdrage aan maatschappelijke projecten zoals de Medical Air Assistance helikopters, het ANWB Kinderfietsenplan, ANWB Fietsverlichtingsactie en ANWB AutoMaatje.

ANWB Vrijwilligers Meedoen

Het succes van onze maatschappelijke projecten (o.a. ANWB Kinderfietsenplan en ANWB AutoMaatje) is mede te danken aan de inzet van ruim 30.000 betrokken vrijwilligers. Doe mee en wordt vrijwilliger.

Jouw stem telt! Belangenbehartiging

Of het nu gaat om mobiliteit, verkeersveiligheid of vrije tijd en vakantie: wij zetten ons in voor wat jij belangrijk vindt en laten jouw stem horen bij de politiek in Den Haag en Brussel.

ANWB Maatschappelijk 2022

Ook in 2022 heeft ANWB met hulp van leden en vrijwilligers veel kunnen betekenen voor de maatschappij.

Bekijk het jaaroverzicht 2022 (pdf)

ANWB AutoMaatje 

Geen vervoer betekent geïsoleerd raken. Via ANWB AutoMaatje zorgen vrijwillige chauffeurs ervoor dat minder mobiele plaatsgenoten bij bijvoorbeeld de dokter of kapper komen.

"Een keer in een helikopter vliegen leek mij wel wat." 

Maar veel heb ik er niet van meegekregen, want het was een traumahelikopter. Toen ik later de piloot bedankte hoorde ik dat hij vanuit de ANWB als Medical Air Assistance zijn werk doet. Dat wist ik niet.

"Gelukkig krijgt ze ook via school verkeerslessen" 

Er komt een moment dat ze alleen naar school gaat fietsen. De route nu al vaak samen fietsen, kreeg ik als tip. Gelukkig krijgt ze ook via school verkeerslessen van de ANWB en dat geeft een gerust gevoel.

Omdat je lid bent….

  • Krijg je dag en nacht advies bij nood

  • Krijg je antwoord op al je vragen

  • Krijg je extra voordelen

  • Steun je onze maatschappelijke initiatieven

Zo kunnen we jou en anderen altijd helpen