Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Port Elizabeth

Voor een vriendelijke stedentrip

Port Elizabeth, in de provincie Oost-Kaap, is een ideaal startpunt voor een rondreis door het zuiden van Zuid-Afrika. Door een auto te huren in Port Elizabeth ontdek je een fraai historisch centrum met Victoriaanse gebouwen, een bruisend uitgaansgebied en volg je de Donkin Heritage Trail om alles over de stad te leren. Met het gemak van een huurauto neem je eenvoudig een kijkje buiten de stad, op zoek naar mooie stranden en wildparken. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Port Elizabeth voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Port Elizabeth

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Port Elizabeth

Een auto huren in Port Elizabeth doe je bij aankomst op de luchthaven, niet ver van het centrum. In Port Elizabeth zijn voldoende parkeergarages voor de huurauto. In het centrum bewonder je Fort Frederick en City Hall, monumentale gebouwen die zijn gebouwd door de kolonisten die zich begin 19de eeuw in Port Elizabeth vestigden. Beide gebouwen zijn onderdeel van de Donkin Heritage Trail, die het verhaal vertelt van de eerste Britse kolonisten die aankwamen aan de kust van de Algoabaai.

Kunstliefhebbers bezoeken het Nelson Mandela Metropolitan Art Museum met tentoonstellingen van Zuid-Afrikaanse kunstenaars. Voor een dosis entertainment of een hapje eten ga je naar The Boardwalk. Verder is Port Elizabeth rijk aan stranden, waaronder het levendige King’s Beach.

Port Elizabeth is ook een goede uitvalsbasis op op safari te gaan. Voor de kust spot je mogelijk zeehonden en dolfijnen en de meest bekende walvissoort in de omgeving, de Zuidkaper. Op een uur reizen ten noorden van de stad bezoek je met de huurauto nationaal park Addo. Dit natuurpark is van oorsprong een olifantenopvang en telt er ruim 450. Verder leven in het beschermde natuurreservaat buffels, bedreigde neushoorns, antilopen, leeuwen en hyena’s. De huurauto komt ook goed van pas wanneer je vanuit Port Elizabeth de beroemde Tuinroute wilt volgen.