Auto huren Port Elizabeth

Port Elizabeth – of PE – is de vijfde grootste stad van Zuid-Afrika. Bijnaam van Port Elizabeth is ‘The Friendly City’ maar het is niet de meest logische vakantiebestemming. Veel mensen bezoeken de stad omdat het danwel het begin- of het eindpunt is van hun tour door Zuid-Afrika. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Port Elizabeth voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Port Elizabeth

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Port Elizabeth

Toegegeven, Port Elizabeth is niet de leukste stad in Zuid-Afrika om te bezoeken. Maar als je reis hier begint is het zeker de moeite om de stad te ontdekken. De stad ligt in de provincie Oostkaap en is een grote havenstad, precies op de scheiding tussen de Atlantische en de Indische Oceaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is de Donkin Heritage Trail. Een wandelroute die je langs 50 belangrijke en historische plekken voert. De hoogtepunten zijn de Campanile toren, het marktplein van de stad en St. Mary’s Anglican Cathedral.

Veel Nederlanders kennen de stad van het WK voetbal uit 2010. Toen werd er in het gloednieuwe Nelson Mandela Bay stadion onder meer de kwartfinale gespeeld tussen Nederland en Brazilië (met het kopbal doelpunt van Wesley Sneijder!). Je kan nu een rondleiding krijgen door het stadion. Wil je lekker bijkomen dan heeft PE ook een heerlijk strand waar jong en oud van zon en zee kan genieten.

Waarom autohuur in Port Elizabeth

Port Elizabeth is meestal geen eindbestemming, maar het startpunt van een Zuid-Afrika vakantie. Het land is enorm groot en het is dus bijna noodzakelijk om en auto te gebruiken. Op het vliegveld kan je via ANWB en Sunny Cars eenvoudig een auto huren. Met de auto kan je de Garden Route volgen. De Garden Route is een populair en schilderachtig route langs de zuidoost kust van Zuid-Afrika. De route loopt van Mossel Baai in de Westkaap tot de Storms rivier in het westelijk deel van de provincie Oostkaap. De naam Garden Route duidt op de hele diverse vegetatie en natuur die hier langs de kustlijn te zien is. De belangrijkste steden langs de route zijn Mosselbaai, George, Knysna, Oudtshoorn, Plettenburg Bay en Nature’s Valley. De Garden Route is een fantastische manier om dit deel van Zuid-Afrika te ervaren.

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.