Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Kos

Voor een zonovergoten rondreis

Kos is een Grieks eiland vol stranden, archeologische vindplaatsen en in de groene heuvels verstopte bergdorpen. Een auto huren op Kos geeft je de vrijheid om het hele eiland te verkennen. Van het sfeervolle Kos-Stad tot het charmante Pyli, een typisch Grieks dorp met kleine tavernes waar lokale specialiteiten op het menu staan. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven. Neem wel een creditcard mee als waarborg voor de verhuur.

Korting op autohuur Kos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Kos

Kos

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingstocht op Kos

Een auto huren op Kos doe je op het vliegveld, waarna je in een half uur Kos-Stad bereikt. Het historisch centrum is compact en grotendeels autovrij; parkeren kan erbuiten. Kos-Stad bestaat uit smalle straten met geurende bougainvilles. Het centrale plein is Eleftherias, met een kleine markt en de prachtige kerk St. Paraskevi. Het gerestaureerde amfitheater geeft een indruk van hoe de stad er in de Romeinse tijd uitzag.

De belangrijkste ruïne op Kos is die van Asklepieion, op een paar kilometer rijden van de hoofdstad. Dit sanatorium is een van de bekendste uit de klassieke oudheid. Kos is de geboorteplaats van Hippocrates, god van de geneeskunde. Volgens de legende zou hij de basis hebben gelegd voor Asklepieion.

De huurauto is een uitkomst om het binnenland te zien. Omdat het eiland klein is, vallen de afstanden mee. Dorpen als Zia en Pyli liggen op twintig minuten rijden van Kos-Stad. Bijzonder zijn de ruïnes van Oud-Pyli, een dorp dat sinds een cholera-uitbraak in de 19de eeuw is verlaten. Agios Stefanos wordt gezien als een van de mooiste stranden van Kos, onder meer door de aanwezigheid van de restanten van de 1500 jaar oude Agios Stefanosbasiliek. Wil je doorreizen naar het zuidelijkste punt van Kos, dan biedt een 4x4 huurauto op de onverharde wegen uitkomst.