MAA

ANWB Medical Air Assistance

De ANWB Medical Air Assistance (MAA) is met meer dan 8.000 vluchten per jaar dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland. De MAA vliegt voor vier traumacentra, de Regionale Ambulance voorziening Fryslân, voor (semi)overheden en voor evenementenorganisaties; zeven dagen per week, 24 uur per dag. De medewerkers zijn goed opgeleid, betrokken en geïnspireerd.

Helikopters

Helikopters

De ANWB MAA opereert met twee typen helikopeters. De Airbus Helikopters EC-135 wordt ingezet als traumahelikopter en de Airbus Helikopters H145 helikopter als ambulancehelikopter.

Vliegoperatie

Vliegoperatie

Wanneer en hoe worden de trauma- en ambulancehelikopter ingezet? En uit wie bestaat de bemanning?

Helikopter locaties

Helikopter locaties

ANWB MAA verzorgt de HEMS-vliegoperatie voor vier traumacentra en de ambulancehelikopter-operatievoor de RAV Fryslân.

Historie

Historie

Op 1 mei 1995 startten de ANWB en het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam een pilot met helikopterhulpverlening. Bekijk de ontwikkelingen en mijlpalen die we vanaf dat moment hebben doorgemaakt .

Veiligheid

Veiligheid

Wat kan jij doen als je een traumahelikopter ziet? 

Over MAA

Over MAA

38 piloten in dienst en opereert met 7 helikopters, daar begint het mee. De ANWB Medical Air Assistance is met meer dan 8.000 vluchten per jaar dé operator van helikopters voor medische doeleinden van Nederland. 

Vacatures

Op dit moment zijn er geen vacatures. Wel is er de mogelijkheid om een open sollicitatie in te sturen.

Schoolprojecten

Informatie voor spreekbeurten of werkstukken de traumahelikopter of ambulancehelikopter.

In het nieuws

alt text

Nieuwe standplaats Lifeliner 4

Per 31 oktober heeft Lifeliner 4 een nieuwe standplaats in gebruik genomen op Groningen Airport Eelde. Vanaf daar zal het team 24 uur per dag paraat zijn om met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gespecialiseerde acute zorg te verlenen bij ernstige ongevallen.