Auto huren Bordeaux

Bordeaux is de hoofdstad van de wijn. Deze prachtige oude stad heeft echter nog veel meer te bieden. Wist je dat er meer dan 300 historische gebouwen in Bordeaux staan?

Korting op autohuur Bordeaux voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Bordeaux

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Bordeaux

Bordeaux is te vergelijken met Parijs, maar dan wat meer ontspannen. Een trip door de stad moet je beginnen in het oude centrum. Wandel door de Rue Parlement Saint-Pierre met zijn vele barretjes en café’s. Slenter door de Place de la Comédie met zijn trendy bars en terrasjes die uitkijken richting de opera. Op warme dagen is ook de Place de la Bourse een aanrader met zijn grote fontein, uitzicht over de rivier de Garonne en de Mirroir de l’Eau – de waterspiegel – waar je lekker je voeten kan afkoelen.

Zoek je historie, dan moet je zeker de Citadel van Blaye bezoeken. Dit fort werd gebouwd om de stad te beschermen en vormt samen met Fort Pate en Fort Medoc een verdedigingswerk van militair ingenieur De Vauban. Ook een bezoek aan de Cathedrale Saint André mag niet ontbreken aan een trip naar Bordeaux. Deze rooms-katholieke kathedraal bevindt zich in het Zuiden van de stad en dateert van tussen de 12e en 15e eeuw.

Waarom autohuur in Bordeaux?

In Bordeaux is veel te zien, maar ook daarbuiten, in het departement Gironde, is veel toe doen. Met de auto is de markt in Bazas te bezoeken (zaterdag). Op de Place de la Cathédrale staan schitterende huizen uit de 16e en 17e eeuw met gevels uit de gotiek en de renaissance. Als je wat lekkers op de markt hebt gekocht moet je er ook een goed glas wijn bij. En rondom Bordeaux, hoe kan het ook anders, is er nogal wat wijnbouw. Er zijn leuke routes uit te stippelen waarbij je bekende en minder bekende wijnhuizen aan kan doen. En dan kan je als je wijnliefhebber bent, beter een iets grotere auto huren via ANWB en Sunny Cars.

Populaire bestemmingen voor een huurauto in Frankrijk

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.