Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Zadar

Voor een afwisselende stedentrip in Kroatië

Auto huren in Zadar voor een afwisselende stedentrip in Kroatië</h2> De havenstad Zadar aan de Adriatische Zee is een mooi alternatief voor een stedentrip wanneer je meer toeristische steden als Split en Dubrovnik wilt vermijden. Een auto huren in Zadar biedt de gelegenheid om deze stad uitgebreid te leren kennen. Zadar is rijk aan mooie kerken en andere monumenten, zoals een fraaie stadspoort. Verder zijn er interessante musea en heeft de stad een bijzonder zeeorgel. Met de huurauto heb je ook de vrijheid om buiten Zadar rond te kijken. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Zadar voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Zadar

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Zadar

Een auto huren in Zadar doe je bij aankomst op de luchthaven, op twintig minuten van de stad. In Zadar kun je de huurauto op veel plaatsen parkeren. Via de stadspoort, of Land Gate, kom je in de oude stad. Dit is een van de belangrijkste monumenten uit de renaissancetijd in Dalmatië.

In het Archeologisch Museum bewonder je objecten uit de prehistorische tijd die afkomstig zijn uit Zadar. Buiten het museum liggen de ruïnes van een Romeins forum en de 9de-eeuwse kerk van St. Donatus, vernoemd naar de katholieke bisschop Donatus van Zadar. Een andere historische bezienswaardigheid is Sveti Frane, dat bestaat uit het klooster van Sint Franciscus van Assisi en een kerk uit de 13de eeuw. De romaanse kathedraal van Sint Anastasia, de grootste kerk in Dalmatië, is ontstaan uit de overblijfselen van een 4de-eeuwse basiliek. Maar een van de meest bijzondere attracties van Zadar is het zeeorgel, bedoeld om de promenade langs de kust meer aanzien te geven.

Met de huurauto kun je ook buiten de stad kijken. Voor de kust van Zadar ligt een aantal schitterende eilanden, zoals Ugljan, dat bezaaid is met olijf- en vijgenbomen en wijngaarden. Nationaal park Plitvicemeren met turkooisblauwe meren en talrijke watervallen is een uur rijden.