Auto huren Zadar

Zadar is een populaire badplaats aan de Kroatische riviera. Het is een eeuwenoude stad met mooie stranden. Er zijn veel Romeinse ruïnes en tientallen kerkjes. Ook zijn er heerlijke terrasjes en restaurants in de stad. Daarnaast is er zijn er in de omgeving mooie eilanden en nationale parken. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Zadar voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Zadar

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Zadar

Zadar is vol met toeristische attracties. Het Forum Romanum is gebouw tussen 100 en 300 na Christus. Het bestond onder meer uit een tempel voor Jupiter, Juno en Minerva. Nu zijn alleen de straatstenen, enkele muren en een enorme kolom, de pilaar van schande, te zien. De kerk van St. Dorat is gebouwd aan het Forum, met twee van de oude pilaren erin verwerkt. De kerk is één van de belangrijkste monumenten van Dalmatië en stamt uit de 9e eeuw. Let vooral op de ronde vormen en de fort-achtige stijl. Het meest indrukwekkende gebouw van Zadar is de St. Anastasia kathedraal op tien minuten lopen van het oude centrum. Als je er bent, bekijk dan de gekleurde fresco’s, de marmeren sarcofaag en de hoge klokkentoren. Net als andere Kroatische plaatsen heeft Zadar een Riva – een kade met uitzicht over zee. Een leuke tip hier is het zee-orgel dat speelt met de beweging van het water. In en om de stad bevinden zich natuurlijk ook stranden met mooi helder water. Een ideale plek voor een stranddag!

Waarom autohuur in Zadar?

In Dalmatië is zoveel moois te beleven dat het zonde is als je daar niet naar toe zou gaan. En met een huurauto via ANWB en Sunny Cars is dat eenvoudig geregeld. Op een uur rijden vanaf Zadar ligt het Krka National Park. Dit park is vooral bekend om zijn schitterende gelaagde watervallen via verschillende etages. En bij mooi weer kan je er een verfrissende duik nemen. Verder kan je er mooie wandelingen maken en er zijn ook workshops voor kinderen. Šibenik is een populaire badplaats aan de Kroatische kust. Het is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde steden in Kroatië. Het ligt halverwege Zadar en Split en is het bestuurlijke en economisch centrum van de regio. De stad ademt een mediterrane sfeer uit en je kan er heerlijk flaneren en op een terrasje genieten van deze mooie klassieke stad. Je kan een bezoek aan Šibenik heel goed combineren met Aquapark Solaris. Een heerlijk waterpark dat juist ook voor kinderen een heerlijk dagje uit is!

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.