Auto huren Edmonton

Edmonton ligt centraal in de Canades provincie Alberta, ten oosten van de Rocky Mountains. Edmonton was een paar honderd jaar geleden nog een eenvoudig stadje waar de lokale Indiaanse bevolking leefde. Sinds de aanleg van de spoorlijn is het snel gegaan en is deze ‘cowtown’ uitgegroeid tot een metropool. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Edmonton voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Edmonton

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Edmonton

Churchill Square is het centrale plein in Edmonton. Op het plein zie je meteen City Hall waar twee  gigantische pyramides uitsteken. Er is altijd iets te doen op het plein, zomer en winter. Een leuke plek om Edmonton verder te verkennen is Fort Edmonton Park. Je maakt hier kennis met vier verschillende periodes uit de geschiedenis de stad. Zo is er aandacht voor de tijd dat Edmonton nog een handelspost was in het uitgestrekte noordwesten, maar ook hoe de stad tot bloei komt na de 1e Wereldoorlog.

Het Royal Alberta Museum heeft verschillende vaste tentoonstellingen over de geschiedenis, de wildlife en de inheemse bevolking. Genoeg cultuur? Ga dan naar de West Edmonton Mall, het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika, met maar liefst 800 winkels, 100 restaurants maar ook een waterpark en attractiepark Galaxyland. Ook de natuur is indrukwekkend in Edmonton. De stad wordt doorklieft door de North Saskatchewan River. De rivier is 1287 kilometer lang. Boek een Black Gold River Tour en ontdek de stad en omstreken vanaf de rivier.

Waarom autohuur in Edmonton

Edmonton is een grote stad waar het sowieso al heel handig is om gebruik te kunnen maken van een huurauto, maar er is in de ongeving van Edmonton ook veel te doen. Huur daarom je auto via ANWB en Sunny Cars. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Morinville op 40 kilometer van Edmonton. Morinville is gesticht als een religieus centrum voor franssprekende katholieken. Bewonder de architectuur van de St. Jean Baptiste kerk, een historische locatie.

Breng ook een bezoekje aan het Morinville museum en leer alles over de families die de stad stichtten en het leven van de pioniers. In de zomer is Alberta Beach een topbestemming. Gelegen aan de kust van het Lac Ste Anna, heeft Alberta Beach zich ontwikkeld tot dé zomerbestemming voor inwoners van Edmonton. Mooie zandstranden, zoet water, heerlijk zwemmen en lekker luieren op het strand. Maar je kan ook een jetski huren of zeilen. Geniet van een vakantie in Edmonton!

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.