Testoverzicht etalagebeeld jong stel op fiets in Rotterdam

Fietstests

Wij testen regelmatig verschillende fietsen, elektrische fietsen, fietsaccessoires en fietsuitrusting. Van e-biketests tot de fietsendrager test: op deze pagina vind je alle fietstests en is een compleet overzicht van alles wat we op het gebied van fiets onder de loep hebben genomen.

Fietstesten

E-biketest 2021

E-biketest 2021

In de nieuwste e-biketest testten we veertien e-bikes met middenmotor in de prijscategorie tot €2.500,-. Het resultaat: van knaller tot tegenvaller.

E-biketest 2019

E-biketest 2019

De Kampioen heeft twintig e-bikes met middenmotor getest op remkracht, actieradius, stabiliteit en elektrische ondersteuning. Op welke fiets jij straks? 

Budget e-biketest 2020

Budget e-biketest 2020

Is er een goede e-bike voor zo'n € 1.000? Wij deden een uitgebreide test met 10 budget e-bikes. Het resultaat: we kunnen ze niet alle 10 aanraden.

Elektrische vouwfietsen 2019

Elektrische vouwfietsen 2019

Wij hebben zes premium elektrische vouwfietsen getest op rijeigenschappen en kwaliteit. Op welke vouwfiets rijd jij straks?

Urban e-biketest 2020

Urban e-biketest 2020

Wij testten acht urban e-bikes: stijlvolle en sportieve fietsen met weinig poespas, die niet ogen als een e-bike maar dat stiekem wel zijn. 

18 schoolfietsen getest

18 schoolfietsen getest

Onze fietsspecialisten hebben 18 schoolfietsen onder de loep genomen. Ontdek welke fiets geschikt is voor een middelbare scholier. 

Fietsaccessoires

Fietshelmentest 2021

Fietshelmentest 2021

We testten elf fietshelmen op veiligheid, gebruiksgemak en aanwezigheid van schadelijke stoffen in het materiaal. Welke helm is de beste?

Deze fietsendragers zijn geschikt voor e-bikes

Deze fietsendragers zijn geschikt voor e-bikes

We selecteerden 18 e-bike fietsendragers voor op de trekhaak en keken naar gebruiksgemak en functionaliteit. Bekijk de resultaten. 

Fietslampjestest

Fietslampjestest

Tijdens de donkere maanden is goede verlichting extra belangrijk. We testten daarom 30 fietslampjes. Met welke ben je goed en minder goed zichtbaar?

Meer tests

Regenpakken 2018

Regenpakken 2018

Zijn er nog betaalbare regenpakken die je drooghouden zonder dat het zweet je uitbreekt? De Kampioen heeft 8 ademende regenpakken voor je getest.

Test fietssnelwegen 2019

Test fietssnelwegen 2019

Fietssnelwegen zijn brede fietspaden waarop je lekker kunt doorfietsen. We testten 9 snelfietsroutes in Nederland; van Leiden tot Den Bosch.

Stel je fietsvraag

Stel je fietsvraag op ons vraag- en antwoordplatform en krijg antwoord van één van onze experts

Speciaal voor jou geselecteerd