Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Canada

Een auto huren in Canada geeft je alle vrijheid om dit immense land te verkennen. Maak in je eigen tempo kennis met de prachtige natuur, vaak beschermd in nationale parken, en levendige steden met elk hun eigen cultuur. Vanuit Amsterdam vlieg je naar een van de internationale luchthavens in Canada. Bij aankomst huur je een auto en kan de bijzondere roadtrip beginnen. Via ANWB regel je een autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Canada voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Canada

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren in Canada: tips

Een auto huren in Canada brengt je naar de imposante Rocky Mountains of de ongerepte Yukon – een natuurgebied ter grootte van Spanje –, maar ook naar Montréal met zijn Franse invloeden en het hippe Vancouver. Je rijdt voornamelijk over de Trans-Canada Highway, met een totale lengte van 7821 kilometer.

Aan de oostkant van Canada ligt Toronto, een dynamische stad waar historische gebouwen en indrukwekkende wolkenkrabbers het straatbeeld vormen. Op zo’n twee uur rijden liggen de beroemde Niagarawatervallen, die je van dichtbij bewondert op de boot Hornblower. Via het schilderachtige Great Lake-district vervolg je de roadtrip naar de hoofdstad Ottawa, vol interessante musea en gezellige terrassen. Montréal, op twee uur rijden, staat bekend om zijn talloze parken en kerken, waaronder een replica van de Sint Pieter in Rome. Nog eens twee uur verder bereik je Quebec, een stad met Europese allure.

De westkant van Canada heeft overweldigende natuurparken. Nationaal parken Banff en Jasper zijn met elkaar verbonden via de Icefields Parkway. Onderweg raak je praktisch betoverd door de Canadese Rockies die afsteken tegen helderblauwe meren. Vanuit hier rijd je in negen uur naar Vancouver, met onder meer het artistieke Gastown. Hoogtepunt van Vancouver Island is het nationale park Pacific Rim met zijn reusachtige Douglassparren, zwarte beren en walvissen. Een auto huren in Canada staat garant voor een onvergetelijke reis.