Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Johannesburg

Voor een bijzondere cultuurreis

De grootste stad van Zuid-Afrika is een mooie bestemming voor een exotische stedentrip. Door een auto te huren in Johannesburg heb je de vrijheid om in je eigen tempo historische bezienswaardigheden in de stad te ontdekken. In Johannesburg bezoek je onder meer het Apartheid Museum en de bijzondere township Soweto. Met de huurauto kijk je ook eenvoudig rond in de omgeving. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Johannesburg voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Johannesburg

Johannesburg

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in en rond Johannesburg

Een auto huren in Johannesburg doe je bij aankomst op het vliegveld om snel in de stad te komen. In Johannesburg kun je gratis parkeren en bewaakt een parkeerwachter de huurauto. Een van de belangrijkste attracties is het Apartheid Museum. Hier ga je terug in de tijd dat het gruwelijke apartheidsregime heerste in Zuid-Afrika. Dat ondervind je heel even een beetje, want de entree is opgedeeld in blank en niet-blank. Binnen zijn indrukwekkende exposities en aan het plafond hangen ruim 120 stroppen van politieke gevangenen die de dood vonden tijdens het regime.

Constitution Hill is een voormalig fort waar tegenwoordig de grondwetten worden beschermd. Ooit werden beroemde activisten als Nelson Mandela en Mahatma Gandhi er gevangen gehouden. Aan de rand van de stad ligt Soweto, een township waar tijdens en voor de apartheid alleen niet-blanken werden toegestaan. Hier bezoek je de herdenkingsplaats van Mandela. Maboneng Precinct is een van de belangrijkste uitgaanswijken van Johannesburg, met tal van restaurants, cafés en winkels. Bijzonder is ook Gold Reef City, een attractiepark dat is gebouwd op een oude goudmijn.

Op een uur rijden van Johannesburg ligt Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika, met de kenmerkende paars bloeiende jacarandabomen in het straatbeeld. Ook geeft de huurauto je de vrijheid om langere trips te maken. Het beroemde nationale park Kruger met de Big Five ligt op vier uur rijden.