Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Reus

Voor een stedentrip in Catalonië

De Spaanse stad Reus is een mooi alternatief voor een stedentrip in Catalonië wanneer je het toeristische Barcelona wilt vermijden. Door een auto te huren in Reus maak je kennis met de culturele hoogtepunten van deze stad, die bekend is als geboorteplaats van de beroemde architect Antoni Gaudí. In de stad zijn diverse toeristische routes die zijn leven en werk markeren. Met de huurauto trek je ook het Catalaanse achterland in, genietend van het wijnlandschap van Priorat. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Reus voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Reus

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto Reus en omgeving ontdekken

Een auto huren in Reus doe je bij aankomst op de luchthaven, op slechts tien minuten van het centrum. Reus maakt graag gebruik van het feit dat Gaudí hier is geboren. Om hem te eren zijn er diverse toeristische wandelroutes uitgezet langs belangrijke plaatsen uit zijn leven en gebouwen die zijn geïnspireerd op zijn bouwstijl. In het Gaudí Centre kom je alles over de architect te weten.

Een van de mooiste gebouwen in Reus staat vlak bij het museum, maar is niet van de hand van Gaudí. Op het Plaza del Mercadal bewonder je het 20ste-eeuwse Casa Navàs van de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner. Ook Casa Rull is door hem ontworpen en gebouwd in dezelfde tijdsperiode. Ook aan het Plaça de Prim liggen prachtige gebouwen, waaronder het barokke Teatre Fortuny dat werd gebouwd in de 19de eeuw. Dit is tevens het commerciële hart van Reus, met veel winkels en terrassen waar je ontspant met een glas Catalaanse wijn of de lokale variant van tapas, pica pica.

Met een huurauto reis je eenvoudig buiten de stad. Tarragona is vanuit Reus eenvoudig te bereiken. Hier ontdek je onder meer de restanten van een Romeins amfitheater uit de 2de eeuw. Ook het populaire attractiepark PortAventura ligt vlakbij.

Levensgenieters trekken naar Priorat, een wijnbouwgebied tegen de steile hellingen van de Serra de Montsant. Het leigesteente in de bodem verleent de voornamelijk rode wijn het karakteristieke aroma.