Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Chania

Voor een rondreis op West-Kreta

Chania, de op een na grootste stad van het Griekse eiland Kreta, is een mooie bestemming voor een zonvakantie met een dosis cultuur. Een auto huren in Chania is de start van een fraaie rondreis aan de westkant van Kreta. Je bewondert in de stad onder meer de Venetiaanse haven en bezoekt het archeologisch museum. In een van de lokale taverna’s smul je van traditionele Griekse gerechten. Met de huurauto heb je verder de vrijheid om andere mooie plekken op het eiland te zien. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Chania voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Chania

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Chania

Een auto huren in Chania doe je bij aankomst op de luchthaven, op twintig minuten ten noorden van de stad. De historische binnenstad van Chania is autovrij, maar je kunt de huurauto wel aan de rand van de stad kwijt. In Chania is de Venetiaanse haven een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderdeel van de haven is een Venetiaans fort uit de 17de eeuw.

In de oude ommuurde stad bezoek je verder het archeologisch museum van Chania, dat een fraaie collectie Minoïsche kunst heeft. Ook de heilige Nicolaaskerk is bijzonder, omdat dit de enige kerk in Griekenland is met een klokkentoren én een minaret. De kerk maakte ooit deel uit van een rooms-katholiek klooster uit de 13de eeuw. Om een inkijkje te krijgen in het dagelijks leven van de bewoners van Chania bezoek je de grote markthal. In het stadspark ontsnap je aan de drukte en neem je een kijkje in de kleine dierentuin.

Vanuit Chania bezoek je met de huurauto eenvoudig andere bezienswaardigheden op West-Kreta. Natuurliefhebbers ontdekken op iets meer dan een uur rijden de indrukwekkende Samariakloof – waar zeldzame dieren leven, zoals de Kri-Kri-geit – en de bergen rond Askifou. Een van de mooiste stranden ligt bij Balos, op een schiereiland op een uurtje rijden ten westen van Chania.