Auto huren Perugia

Perugia, de hoofdstad van Umbrië, ligt centraal in Italië. De stad ligt op een heuvel boven de rivier de Tiber en hoe hoger je komt des te meer je teruggaat in de geschiedenis! Perugia heeft een bijzondere charme door de combinatie van geschiedenis met een jonge dynamische uitstraling. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Perugia voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Perugia

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tip: ontdek Perugia met een huurauto

Perugia is een stad die je te voet moet bezichtigen. Je kan je huurauto parkeren bij Piazzale Europa, bij het station. De Corso Vannucci is de brede hoofdstraat van Perugia. Deze loopt tot aan de kathedraal en het is er heerlijk flaneren tussen de bewoners en studenten. De San Lorenzo kathedraal stamt uit de 14e eeuw en is het belangrijkste katholieke bouwwerk van de stad. Op het Piazza IV Novembre vind je de Fontana Maggiore, een prachtige fontein uit 1270. De reden van de aanleg van de fontein destijds was om het water van het aquaduct van Perugia op te vangen.

Om nog een mooi stuk geschiedenis te ervaren is een bezoek aan Rocca Paolina de moeite waard. Dit fort dat uit de Renaissance dateert was vroeger bedoeld om de inwoners angst aan te jagen. In 1849 hebben de bewoners het fort verwoest. Wat overgebleven is, is nu open gesteld voor publiek en geeft een mooie inkijk in het leven van het fort.

Waarom autohuur in Perugia

Perugia is een stad die je te voet moet bezichtigen. Je kan je huurauto parkeren bij Piazzale Europa, bij het station. De Corso Vannucci is de brede hoofdstraat van Perugia. Deze loopt tot aan de kathedraal en het is er heerlijk flaneren tussen de bewoners en studenten. De San Lorenzo kathedraal stamt uit de 14e eeuw en is het belangrijkste katholieke bouwwerk van de stad. Op het Piazza IV Novembre vind je de Fontana Maggiore, een prachtige fontein uit 1270. De reden van de aanleg van de fontein destijds was om het water van het aquaduct van Perugia op te vangen. Om nog een mooi stuk geschiedenis te ervaren is een bezoek aan Rocca Paolina de moeite waard. Dit fort dat uit de Renaissance dateert was vroeger bedoeld om de inwoners angst aan te jagen.

In 1849 hebben de bewoners het fort verwoest. Wat overgebleven is, is nu open gesteld voor publiek en geeft een mooie inkijk in het leven van het fUmbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Het lijkt ook wel of de steden in Umbrië zijn ontsnapt aan de voortschrijdende vooruitgang. Naast Perugia zijn hier bijvoorbeeld ook de steden Assisi, Orvieto en Norcia te bezoeken. Maar er zijn ook kleinere ‘borghi’ die een bezoek meer dan waard zijn. Assisi is de stad van de heilige Franciscus. Hij kon volgens de overlering praten met vogels en hij kreeg de stigmata (wonden) van Jezus. Orvieto ligt ten zuiden van Perugia en ligt ook op een heuvel. Bij aankomst kan je een kabelbaantje naar boven nemen. In Orvieto is de Duomo (dom) de absolute trekpleister en een voorbeeld van Italiaanse gothiek. En neem binnen een kijkje bij de fresco’s van Signorelli.

Norcia ligt ten zuidoosten van Perugia en is een volledig ommuurd dorp. De geschiedenis van dit dorpje is al heel oud en dateert terug tot het Etruskiche tijdperk. Alle gebouwen hebben dikke muren en zijn maar twee verdiepingen hoog. Norcia ligt namelijk midden in het aardbevingsgebied die in 1238 na Christus alles in puin legde. En wil je lekker eten? Norcia geniet internationale culinaire faam. De prosciutto, salame en met name de salsicce. Slagerijen in heel Italië die gespecialiseerd zijn in worsten worden niet voor niets Norciera genoemd! 

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.