Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Perugia

Voor een stedentrip in Umbrië

Perugia ligt tussen Rome en Florence in en is daarom een mooi startpunt voor een ontdekkingstocht in Umbrië. Door een auto te huren in Perugia leer je deze stad met vele culturele gezichten kennen en reis je comfortabel rond in het groene hart van Italië. Bijzonder in Perugia is de mix van historische periodes die je terugziet in de architectuur. Buiten Perugia ontdek je met de huurauto de schitterende natuur van Umbrië en culinaire specialiteiten als truffels. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Perugia voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Perugia

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Perugia

Een auto huren in Perugia doe je bij aankomst op de luchthaven, dat een kwartier buiten de stad ligt. In het centrum zijn diverse parkeergarages waar je de huurauto kwijt kunt.

Perugia heeft een fraaie ligging op een paar heuvels boven de vallei van de rivier Tiber. Een van de mooiste straten is Via dell’Acquedotto met zijn boogbruggen en gekleurde gevels met blauwgroene luiken. Op het centrale plein Piazza IV Novembre bewonder je de Etruskische stadspoort uit de 3de eeuw voor Christus, waar de Romeinen later inscripties aan toevoegden. Middelpunt is de beroemde fontein Maggiore uit de 17de eeuw die prachtig is versierd met 48 reliëfs. Verder springt het gotische stadhuis in het oog, Palazzo dei Priori.

Perugia heeft ook verschillende mooie kerken, zoals de romaanse kathedraal van Sint Lorenzo en de middeleeuwse basiliek San Domenico met zijn enorme glas-in-loodraam. In het archeologisch museum van Umbrië leer je alles over de Etruskische geschiedenis van Italië.

Buiten de stad zoek je met de huurauto de rust op in de ongerepte natuur van Umbrië. Het nationale park rond de bergen van de Monti Sibillini ligt op twee uur rijden. Dichter bij Perugia ligt het Trasimeense Meer met een brede moeraszone langs de oevers waar je talloze broedvogels kunt spotten.