Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een auto huren in Porto

Proeven van wijn, geschiedenis en natuur

Porto is de op een na populairste stedentripbestemming in Portugal, maar niet alleen de stad is mooi om te bezoeken. Door een auto te huren in Porto krijg je de kans om ook de omgeving van deze authentieke havenstad te ontdekken. Bij de ANWB begint je vakantie goed door alvast een auto te huren, waarmee je de Portugese natuur en cultuur in je eigen tempo verkent.

Korting op autohuur Porto voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Porto

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Verken de omgeving van Porto met een huurauto

Slenteren over geplaveide straten van de historische wijk Ribeira en wijn drinken in de haven. Velen komen zo wel in vakantiesferen. Porto is de stad van de portwijnhuizen, waar deze typisch Portugese drank gebrouwen wordt. Verlaat je de stad voor een roadtrip met je huurauto, dan zie je waar de druiven vandaan komen waar de drank zijn warme, rijke smaak aan te danken heeft.

Langs de groene heuvels van de Dourovallei is het kabbelende water van rivier de Douro je leidraad. Vele wijnboeren bieden gelegenheid om hun wijn te proeven. Het grillige landschap van natuurgebied Serra da Estrela is ook makkelijk te bereiken wanneer je een auto huurt in Porto. Hier torent de berg Torre 1993 meter boven het landschap uit.

Aveiro, het Venetië van Portugal, is vanaf Porto nog geen uur rijden. Verken de kanalen tijdens een gondeltocht of bezoek het art-nouveaumuseum in het centrum van de stad. De 13de-eeuwse stad Coimbra, de oudste stad van het land, ligt weer ten zuiden van Aveiro, ook in de buurt. Met een huurauto ontdek je zo veel meer tijdens je vakantie in Porto.