Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Karpathos

Voor een rondreis door onontdekt Griekenland

Door een auto te huren op Karpathos maak je kennis met dit onontdekte eiland ten zuidwesten van Rhodos. Het maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos en is een fijne bestemming voor liefhebbers van een minder toeristische zonbestemming in Griekenland. De afwisselende landschappen vormen een prachtig decor voor een autorondreis. Ter ontspanning stop je bij verlaten stranden en in pittoreske bergdorpen krijg je inzicht in lokale tradities. Met het gemak van een huurauto kun je zon, zee en strand afwisselen met uitstapjes, zoals naar Karpathos-Stad. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Karpathos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Karpathos

Karpathos

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad op Karpathos

Een auto huren op Karpathos doe je bij aankomst op de luchthaven, op twintig minuten rijden van de hoofdstad. Karpathos-Stad, beter bekend als Pigadia, is de grootste plaats op het eiland. Er is een levendige haven vol terrasjes, waar je onder het genot van een glas ouzo de vissers bekijkt die druk in de weer zijn met hun vangst.

Menetes ligt op tien minuten rijden van Karpathos-Stad. Om dit middeleeuwse dorp met zijn hagelwitte huizen te bereiken, rijd je over een bochtige, maar wel geasfalteerde weg omhoog.

Voor een dosis lokale cultuur reis je met de huurauto af naar Olympos, in het noordwesten. De rit duurt maar een uur, want de afstanden op Karpathos zijn niet lang. Olympos werd gesticht tussen de 7de en 9de eeuw. Het is een van de meest authentieke dorpen op het eiland en was tot voor kort niet eens bereikbaar met de auto. Omdat het zo lang geïsoleerd is gebleven, heeft de moderne wereld nauwelijks grip gekregen op het dorp. Zo lopen de vrouwen nog in klederdracht rond.

In het bergachtige binnenland ligt een aantal pittoreske dorpen verstopt, waaronder Volada, Othos en Pyles. Bij Arkasa bewonder je de overblijfselen van de antieke stad Arkesia.