Naar artikel

Milieustickers en vignetten

De ANWB helpt je op weg!

Milieustickers en vignetten

Ga je met de auto of motor op vakantie in Europa? In sommige landen is een vignet of milieusticker verplicht. Zo ben je op de Oostenrijkse en Zwitserse snelwegen verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Deze vignetten zijn verkrijgbaar in Nederland bij de ANWB.

En in veel Duitse binnensteden is een milieusticker verplicht. Deze sticker bestel je veilig en vertrouwd online bij de TUV, via de ANWB. Zo krijg je korting op je milieusticker en ga je goed voorbereid op reis.

Tolbadge

Met de tolbadge betaal je elektronisch tol op de snelwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De tolbadge bevestig je achter de voorruit en bij het tolstation gaat de slagboom automatisch omhoog. Zo sta je dus niet meer in die lange rij voor de tolpoort. De kosten worden achteraf automatisch afgeschreven. Bovendien kun je met dit handige kastje bij meer dan 300 parkeerterreinen en garages betalen! Dit maakt reizen in Europa gemakkelijker, vooral als je al minimaal 1 keer per jaar reist door deze landen!

Er zijn momenteel 2 tolbadges te koop, een voor Frankrijk, Spanje en Portugal en een voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië