Inboedelverzekering
Leden 5% korting

Inboedelverzekering

 • All risk dekking
 • Nieuw: Smartphone en tabletdekking
 • Bepaal zelf uw eigen risico
 • Tot 20% preventiekorting
Bereken je Premie

Inboedelverzekering

Garantie tegen onderverzekering

De ANWB Inboedelverzekering heeft een ruime dekking waarmee je nooit onderverzekerd bent. Je spullen in huis zijn verzekerd in geval van brand, diefstal, water of andere schade, ook als je dit per ongeluk zelf veroorzaakt. Dankzij de vertrouwde kwaliteit van de ANWB kan je wonen zonder zorgen.

Inboedelverzekering met preventiekorting

Heb je jouw woning goed beveiligd met bijvoorbeeld een brandblusser, blusdeken of rookmelders? Dan kan je korting krijgen op de premie van je ANWB Inboedelerzekering. Deze preventiekorting kan oplopen tot maar liefst 20%.

Nieuwe dekking: Smartphone en tablets

Smarthone en tablets zijn standaard verzekerd tegen brand en diefstal binnenhuis. Wil je ook overige schades verzekeren? Sluit dan de nieuwe ‘Smartphone en tablet’ dekking af.

Alle telefoons en tablets van jouw gezin zijn met deze nieuwe aanvullende dekking goed verzekerd, zowel binnen als buiten de woning. Met deze dekking zijn ook je smartwatches, digitale sporthorloges en smartglasses verzekerd.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Inboedelverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

Bereken je premie

Dekking ANWB Inboedelverzekering

Dekking:

 • Brand
 • Schroeien, zengen, smelten
 • Storm
 • Aanrijding
 • Waterschade
 • Kosten van hak- en breekwerk
 • Blikseminslag en inductie
 • Overspanning
 • Inhoud koelkast of diepvriezer
 • Vandalisme
 • Diefstal

Aanvullende dekkingen

Met de buitenshuisdekking is je inboedel ook buiten je huis verzekerd bij schade, diefstal of verlies. Heb je een kampeeruitrusting, kano, duikuitrusting of andere vrijetijduitrusting? Ook dat is verzekerd met de buitenshuisdekking van de ANWB Inboedelverzekering.
 

Alle telefoons en tablets van jouw gezin zijn met deze aanvullende dekking goed verzekerd, zowel binnen- als buitenshuis. Ook je smartwatches, digitale sporthorloges en smartglasses zijn verzekerd voor schade door vallen, stoten, water of diefstal. Per gebeurtenis is de maximale vergoeding €5000 en het eerste jaar is de vergoeding op basis van de nieuwwaarde van je smartphone of tablet. Laat je hem repareren via een door ons geselecteerde schadehersteller? Dan betaal je ook geen eigen risico.

Meer over de Smartphone en tabletdekking
 

Tips & Service

Vergeet niet je woonhuis te verzekeren

Vergeet niet je woonhuis te verzekeren

Met de ANWB Opstalverzekering zijn jouw huis en alle zaken die daarmee verbonden zijn, zoals eventuele bijgebouwen verzekerd tegen de gevolgen van brand-, storm- en waterschade.

Aansprakelijkheidsverzekering met hoge pakketkorting

Aansprakelijkheidsverzekering met hoge pakketkorting

Een bal door de ruit. Een glas wijn over het tapijt van de buren. Dat kan gebeuren. Maar wat als iemand gewond raakt door jouw schuld? Dan kunnen de kosten enorm oplopen. De ANWB Aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen deze risico's.

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Met de ANWB Rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van deskundige rechtshulp van onafhankelijke experts bij juridische geschillen. Denk hierbij aan een conflict over de aankoop van een huis, het claimen van smartengeld na een aanrijding of bijvoorbeeld onenigheid met je werkgever.

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op de inboedelverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten direct lid worden. De kosten van het ANWB lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Tot 10% woonpakketkorting

De Inboedelverzekering is onderdeel van het ANWB Woonpakket. Hoe meer verzekeringen je afsluit binnen het ANWB Woonpakket, hoe hoger je korting. Je extra korting loopt op tot wel 10%.

 • 5% korting op het woonpakket bij 2 woonpakket verzekeringen
 • 7,5% korting op het woonpakket bij 3 woonpakket verzekeringen
 • 10% korting op het woonpakket bij 4 of meer woonpakket verzekeringen

Top 5 veelgestelde vragen inboedelverzekering

Het standaard eigen risico bij de ANWB Inboedelverzekering is € 100,-. Daarnaast heb je de keuze uit: geen eigen risico (dan betaal je 25% meer op jouw premie maar nooit meer dan € 50,- aan extra premie) of € 200,- eigen risico (hierbij krijg je 7,5% korting op jouw premie). Lees meer over het eigen risico Inboedelverzekering.

De premie van je Inboedelverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals de regio waar je woont. Als je preventieve maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor preventiekorting. Deze kan oplopen tot 20%. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu jouw premie.

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met digitaal schade melden verzeker je je van de snelste schadeafwikkeling.

Als jij zelf niet aansprakelijk bent voor schade aan jouw inboedel dan kan diegene die de schade heeft veroorzaakt een beroep doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. In sommige gevallen is het verstandiger om de schade te claimen op je eigen inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergoedt vaak de nieuwwaarde van spullen, terwijl de aansprakelijkheidsverzekering de dagwaarde van spullen vergoedt. Je krijgt in dergelijke schadegevallen dus meer vergoeding via je eigen inboedelverzekering dan via de aansprakelijkheidsverzekering van de ander.

Ja, bij de ANWB Inboedelverzekering zijn ook de spullen in jouw tuinhuis of schuur meeverzekerd. Lees meer over de dekking van de Inboedelverzekering.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service