Inboedelverzekering
Nu 15% korting

Inboedelverzekering

 • Nooit onderverzekerd
 • Snelle schadeafhandeling
 • Tot 10 jaar nieuwwaarde vergoed
 • Uit te breiden met beveiligingspakket
Bereken je premie

Inboedelverzekering

Nú het eerste jaar 15% korting

Met de ANWB Inboedelverzekering zijn je spullen all risk verzekerd, bijvoorbeeld in geval van brand, diefstal of wateroverlast. En bij diefstal van sieraden of een fiets uit je schuur. Ook is schade die je onbedoeld zelf veroorzaakt verzekerd, zoals een vaas die per ongeluk uit je handen valt. 

Inboedelverzekering afsluiten

Misverstanden over de opstal- en inboedelverzekering

Misverstanden over de opstal- en inboedelverzekering

Wat is verzekerd met een opstal- en inboedelverzekering en welke dekkingen heb je nodig? Rondom deze vragen komen we regelmatig misverstanden tegen. Van de meest voorkomende lichten we hier uit hoe het écht zit.

Het eerste jaar 15% korting

Het eerste jaar 15% korting

Een nieuwe ANWB Inboedelverzekering is tijdelijk extra voordelig. Ontvang het eerste jaar 15% korting op je premie. Bekijk de voorwaarden.

Nooit onderverzekerd en 10 jaar nieuwwaarde

Nooit onderverzekerd en 10 jaar nieuwwaarde

Met de ANWB Inboedelverzekering ben je nooit onderverzekerd. We vergoeden maximaal € 125.000 en keren tot 10 jaar de nieuwwaarde uit bij diefstal of onherstelbare schade. Dankzij de vertrouwde kwaliteit van de ANWB kan je wonen zonder zorgen. 

Dekking Inboedelverzekering

Wat is wel verzekerd?

Schade door elke van buiten komende oorzaak die plotseling en onvoorzien ontstaat, zoals:

 • Brand
 • Water
 • Inbraak
 • Vandalisme
 • Glas

Wat is niet verzekerd?

Een aantal zaken valt niet onder de dekking van de inboedelverzekering, zoals:

 • Achterstallig onderhoud of slijtage
 • Schade door nalatige zorg en onvoorzichtigheid
 • Lekkende voegen en kitnaden
 • Dieren die met toestemming in je huis zijn
 • Fouten in ontwerp, constructie, montage of bouw

Aanvullende dekkingen

Smartphone en tablets

Alle telefoons en tablets van jouw gezin zijn met deze aanvullende dekking goed verzekerd, zowel binnen- als buitenshuis. Ook je smartwatches, digitale sporthorloges en smartglasses zijn verzekerd voor schade door vallen, stoten, water of diefstal.

Per gebeurtenis is de maximale vergoeding €5000 en het eerste jaar is de vergoeding op basis van de nieuwwaarde van je smartphone of tablet. Laat je hem repareren via een door ons geselecteerde schadehersteller? Dan betaal je ook geen eigen risico.

Meer over de Smartphone en tabletdekking

Buitenhuisdekking

Met de buitenshuisdekking is je inboedel ook buiten je huis verzekerd bij schade, diefstal of verlies. Heb je een kampeeruitrusting, kano, duikuitrusting of andere vrijetijduitrusting? Ook dat is verzekerd met de buitenshuisdekking van de ANWB Inboedelverzekering.

Veilig van Huis pakket

Het Veilig van Huis pakket bevat een camera, watermelder en deur-/raam- en bewegingssensoren. Door de koppeling met een app houd je je huis en spullen in de gaten ook als je er niet bent. De apparatuur van het Veilig van Huis pakket kan heel eenvoudig zelf worden geïnstalleerd.

 

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

De ANWB Inboedelverzekering heeft een allrisk dekking. Dit geldt voor alle spullen in je huis die niet vastzitten. Je bent verzekerd in geval van schade door elke van buiten komende oorzaak die plotseling ontstaat. Bekijk ons beknopt overzicht van onze dekking om makkelijk te vergelijken.

Vergoeding van kosten bij inboedelverzekering

Bij schade proberen we eerst je spullen te herstellen. Als dit mogelijk is, vergoeden wij deze herstelkosten. Je krijgt direct 70% van de herstelkosten vergoed en de rest nadat je de nota toestuurt.

Kan het niet worden hersteld of is er sprake van diefstal? Dan hangt de vergoeding af van de leeftijd van de spullen. Bij minder dan tien jaar krijg je de nieuwwaarde en voor ouder geldt de vervangingswaarde.

Inboedelverzekering afsluiten

Online gemakkelijk je ANWB Inboedelverzekering afsluiten? Houd dan je eigen gegevens paraat, zoals geboortedatum, postcode en woonplaats.

 

Veelgestelde vragen

Het standaard eigen risico bij de ANWB Inboedelverzekering is € 250. Laat je de schade door een aangesloten hersteller repareren? Dan hoef je niks zelf te betalen. Lees meer over het eigen risico Inboedelverzekering.

De premie van je Inboedelverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals de regio waar je woont. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu jouw premie.

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met digitaal schade melden verzeker je je van de snelste schadeafwikkeling.

Als jij zelf niet aansprakelijk bent voor schade aan jouw inboedel dan kan diegene die de schade heeft veroorzaakt een beroep doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. In sommige gevallen is het verstandiger om de schade te claimen op je eigen inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergoedt vaak de nieuwwaarde van spullen, terwijl de aansprakelijkheidsverzekering de dagwaarde van spullen vergoedt. Je krijgt in dergelijke schadegevallen dus meer vergoeding via je eigen inboedelverzekering dan via de aansprakelijkheidsverzekering van de ander.

Ja, bij de ANWB Inboedelverzekering zijn ook de spullen in jouw tuinhuis of schuur meeverzekerd. Lees meer over de dekking van de Inboedelverzekering.

Contact & Service