Opstalverzekering

Opstalverzekering

 • All risk dekking
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Bepaal zelf je eigen risico
Bereken je premie

Opstalverzekering

Nooit onderverzekerd

Je huis is goed verzekerd met de ANWB Opstalverzekering. Dit geldt ook voor je tuinhuis, garage en bijvoorbeeld zonnepanelen. Met de ruime dekking van de Opstalverzekering ben je nooit onderverzekerd.

Opstalverzekering

Met de ANWB Opstalverzekering zijn jouw huis en alle zaken die daarmee verbonden zijn, zoals eventuele bijgebouwen verzekerd tegen de gevolgen van brand-, storm- en waterschade. Dat is dus wonen zonder zorgen.

Woonpakket uitbreiden

De Opstalverzekering is makkelijk uit te breiden, met onder andere onze Inboedelverzekering. Het ANWB Woonpakket bevat namelijk 5 verzekeringen voor alles in en om je huis die je op maat kunt kiezen. Sluit je meerdere verzekeringen af, dan kan de korting oplopen tot wel 10%.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Opstalverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

Bereken je premie

 

Dekking ANWB Opstalverzekering

Basisdekking:

 • Brand
 • Storm- en bliksemschade
 • Aanrijding en aanvaring
 • Waterschade
 • Glasbreuk
 • Vandalisme
 • Diefstal
 • Overspanning
 • Schroeien, zengen en smelten
 • Neerslag door openstaande ramen of deuren

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op de ANWB Opstalverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten direct lid worden. De kosten van het ANWB lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Tot 10% woonpakketkorting

De Opstalverzekering is onderdeel van het ANWB Woonpakket. Hoe meer verzekeringen je afsluit binnen het ANWB Woonpakket, hoe hoger je korting. Je extra korting loopt op tot wel 10%.

 • 5% korting op het woonpakket bij 2 woonpakket verzekeringen
 • 7,5% korting op het woonpakket bij 3 woonpakket verzekeringen
 • 10% korting op het woonpakket bij 4 of meer woonpakket verzekeringen

Uitgelicht

Ook je inboedel goed verzekerd

Ook je inboedel goed verzekerd

Ook je inboedel is van grote waarde. Met ANWB Inboedelverzekering verzeker je ook de waardevolle spullen in je huis. Van de antieke kast tot de allerlaatste smartphone, alles is uitstekend verzekerd. Profiteer direct van onze aantrekkelijke pakketkortingen.

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Verzekerd van deskundig juridisch advies

Met de ANWB Rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van deskundige rechtshulp van onafhankelijke experts bij juridische geschillen. Denk hierbij aan een conflict over de aankoop van een huis, het claimen van smartengeld na een aanrijding of bijvoorbeeld onenigheid met je werkgever.

Aansprakelijkheidsverzekering met hoge pakketkorting

Aansprakelijkheidsverzekering met hoge pakketkorting

Een bal door de ruit. Een glas wijn over het tapijt van de buren. Dat kan gebeuren. Maar wat als iemand gewond raakt door jouw schuld? Dan kunnen de kosten enorm oplopen. De ANWB Aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen deze risico's.

Top 5 veelgestelde vragen Opstalverzekering

Nee, standaard heb je geen eigen risico. Door te kiezen voor een vrijwillige eigen risico bepaar je op de premie. Bij een eigen risico van € 100,- ontvang je 7,5% korting. Kies je voor een eigen risico van € 200,- dan bedraagt jouw premiekorting 15%.

Je kunt de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Woonhuisverzekering hier vinden.

De Opstalverzekering kent een vaste basispremie. Afhankelijk van de regio waar je woont, geldt een korting of een toeslag op deze premie. Als je preventieve maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor preventiekorting. Deze kan oplopen tot maar liefst 20%. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu je premie.

Een woning is voor veel mensen een kostbaar bezit. Met de ANWB Opstalverzekering heb je een complete dekking voor jouw huis. Maar ook jouw tuin, garage en alles wat vast zit aan jouw woning, is meeverzekerd. 

Glas is standaard meeverzekerd op de Opstalverzekering.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service