Opstalverzekering
15% korting

Opstalverzekering

 • Nooit onderverzekerd
 • Snelle schadeafhandeling
 • Uit te breiden met beveiligingspakket
Bereken je premie

Opstalverzekering

Nú het eerste jaar15% korting

Wat is een opstalverzekering?

Met de ANWB Opstalverzekering is jouw huis all risk verzekerd tegen de gevolgen van bijvoorbeeld brand-, storm- of waterschade. Daarbij horen zonnepanelen en bijgebouwen tot maximaal 100m2, dus ook de tuin, garage, schuren en tuinhuisjes.

Verzekerde waarde

In de opstalverzekering gaan we bij de verzekerde waarde uit van de herbouwwaarde, ook op basis van het adres. Dit is de waarde die nodig is om de woning opnieuw te bouwen. Deze is vaak lager dan de verkoopwaarde van de woning, omdat de waarde van de grond ook in de verkoopwaarde zit.

Nú 15% korting

De Opstalverzekering is nú het eerste jaar extra voordelig. Sluit uiterlijk 24 oktober af en ontvang het eerste jaar 15% korting op je premie. Bekijk de actievoorwaarden.

Dekking Opstalverzekering

Wat is wel verzekerd?

Schade door elke van buiten komende oorzaak die plotseling en onvoorzien ontstaat, zoals:

 • Brand
 • Water
 • Inbraak
 • Vandalisme
 • Glas

Wat is niet verzekerd?

Een aantal zaken valt niet onder de dekking van de opstalverzekering, zoals:

 • Achterstallig onderhoud of slijtage
 • Schade door nalatige zorg en onvoorzichtigheid
 • Lekkende voegen en kitnaden
 • Dieren die met toestemming in je huis zijn
 • Fouten in ontwerp, constructie, montage of bouw

Wat valt er onder een opstalverzekering?

Met de ruime dekking van de Opstalverzekering ben je nooit onderverzekerd. Schade aan je huis wordt volledig vergoed. Je bent verzekerd voor schade aan je huis, door elke van buiten komende oorzaak die plotseling en onvoorzien is ontstaan. Bijvoorbeeld door brand, storm, neerslag of vandalisme.

Opstalverzekering afsluiten

Online gemakkelijk je ANWB Opstalverzekering afsluiten? Houd dan je eigen gegevens paraat, zoals geboortedatum, postcode en woonplaats.


Korting

15% actiekorting

Van 1 maart t/m 24 oktober 2021 ontvang je het eerste jaar 15% korting op de premie van je inboedel-, opstal- en/of aansprakelijkheidsverzekering. Bekijk de actievoorwaarden.

10% Veilig van Huis korting

Met het Veilig van Huis pakket helpen we je om schade te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen. Je ontvangt daarom 10% korting op je premie van je inboedel- en/of opstalverzekering.

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op de ANWB Opstalverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten direct lid worden. De kosten van het ANWB-lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Top 5 veelgestelde vragen Opstalverzekering

Nee, standaard heb je geen eigen risico. Mits je de schade laat herstellen door een schadehersteller die bij ons aangesloten is.

Er gelden een paar uitzonderingen:
- Bij schade ontstaan door storm is het eigen risico € 250.
- Bij schade die je laat herstellen door een niet-aangesloten hersteller is het eigen risico € 250.

Je kunt de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Woonhuisverzekering hier vinden.

De Opstalverzekering kent een vaste basispremie. Afhankelijk van de regio waar je woont, geldt een korting of een toeslag op deze premie. Als je preventieve maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor preventiekorting. Deze kan oplopen tot maar liefst 20%. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu je premie.

Een woning is voor veel mensen een kostbaar bezit. Met de ANWB Opstalverzekering heb je een complete dekking voor jouw huis. Maar ook jouw tuin, garage en alles wat vast zit aan jouw woning, is meeverzekerd. 

Glas is standaard meeverzekerd op de Opstalverzekering.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service