Opstalverzekering
Nu 15% korting

Opstalverzekering

 • Nooit onderverzekerd
 • Snelle schadeafhandeling
 • Uit te breiden met beveiligingspakket
Bereken je premie

Opstalverzekering

Nú het eerste jaar 15% korting

Een woning is voor veel mensen een kostbaar bezit. Met de ANWB Opstalverzekering heb je een complete dekking voor jouw huis. Maar ook jouw tuin, garage en alles wat vastzit aan jouw woning, is meeverzekerd.   

Opstalverzekering afsluiten

Verzekerde waarde

Verzekerde waarde

In de opstalverzekering gaan we bij de verzekerde waarde uit van de herbouwwaarde, ook op basis van het adres. Dit is de waarde die nodig is om de woning opnieuw te bouwen. Deze is vaak lager dan de verkoopwaarde van de woning, omdat daar ook de waarde van de grond ook in zit.  

Het eerste jaar 15% korting

Het eerste jaar 15% korting

Een nieuwe ANWB Opstalverzekering is tijdelijk extra voordelig. Ontvang het eerste jaar 15% korting op je premie. Bekijk de voorwaarden.

Misverstanden over de opstal- en inboedelverzekering

Misverstanden over de opstal- en inboedelverzekering

Wat is verzekerd met een opstal- en inboedelverzekering en welke dekkingen heb je nodig? Rondom deze vragen komen we regelmatig misverstanden tegen. Van de meest voorkomende lichten we hier uit hoe het écht zit.

Dekking Opstalverzekering

Wat is wel verzekerd?

Schade door elke van buiten komende oorzaak die plotseling en onvoorzien ontstaat, zoals:

 • Brand
 • Water
 • Inbraak
 • Vandalisme
 • Glas

Wat is niet verzekerd?

Een aantal zaken valt niet onder de dekking van de opstalverzekering, zoals:

 • Achterstallig onderhoud of slijtage
 • Schade door nalatige zorg en onvoorzichtigheid
 • Lekkende voegen en kitnaden
 • Dieren die met toestemming in je huis zijn
 • Fouten in ontwerp, constructie, montage of bouw

Wat valt er onder een ANWB Opstalverzekering?

Met de ruime dekking van de ANWB Opstalverzekering ben je nooit onderverzekerd. Schade aan je huis wordt volledig vergoed. Je bent all-risk verzekerd voor schade aan je huis, door elke van buiten komende oorzaak die plotseling en onvoorzien is ontstaan. Bijvoorbeeld door brand, storm, neerslag of vandalisme. Daarbij horen zonnepanelen en bijgebouwen tot maximaal 100m2, dus ook tuin(huisjes), garage en schuren.

Noodherstel Thuis

Met de ANWB Opstalverzekering kun je gebruik maken van ANWB Noodherstel Thuis. Deze dienst is voor niet-verzekerde calamiteiten in en om je woning. Je kunt dan ons vertrouwde herstelnetwerk inschakelen voor noodreparaties.

Bijvoorbeeld als je door een afgebroken sleutel bent buitengesloten of te maken krijgt met een verstopte riolering. Na afloop van de noodreparatie ontvang je een factuur van de werkzaamheden.

Opstalverzekering afsluiten

Online gemakkelijk je ANWB Opstalverzekering afsluiten? Houd dan je eigen gegevens paraat, zoals geboortedatum, postcode en woonplaats.


Veelgestelde vragen

Nee, standaard heb je geen eigen risico. Mits je de schade laat herstellen door een schadehersteller die bij ons aangesloten is.

Er gelden een paar uitzonderingen:
- Bij schade ontstaan door storm is het eigen risico € 250.
- Bij schade die je laat herstellen door een niet-aangesloten hersteller is het eigen risico € 250.

Glas is standaard meeverzekerd op de Opstalverzekering.

Je kunt de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Woonhuisverzekering hier vinden.

De Opstalverzekering kent een vaste basispremie. Afhankelijk van de regio waar je woont, geldt een korting of een toeslag op deze premie. Als je preventieve maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor preventiekorting. Deze kan oplopen tot maar liefst 20%. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu je premie.

Een woning is voor veel mensen een kostbaar bezit. Met de ANWB Opstalverzekering heb je een complete dekking voor jouw huis. Maar ook jouw tuin, garage en alles wat vast zit aan jouw woning, is meeverzekerd. 

Contact & Service