Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Alicante

Voor een veelzijdige stedentrip aan de Costa Blanca

Door een auto te huren in zonbestemming Alicante aan de Costa Blanca ontdek je ook de culturele hoogtepunten van de stad, zoals het kasteel dat hoog boven alles uittorent. Verder heeft de stad een levendige promenade, prachtige stranden en een groot winkelcentrum. Met het gemak van de huurauto combineer je een zonnige stedentrip in Alicante eenvoudig met uitstapjes in de omgeving. Een auto huren in Alicante kan goedkoop dankzij de aantrekkelijke tarieven van de ANWB. Het is goed om te weten dat een auto huren in Alicante zonder creditcard niet mogelijk is. Deze dient als waarborg voor de verhuur.

Korting op autohuur Alicante voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Alicante

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Alicante

Een auto huren in Alicante doe je bij aankomst op het vliegveld net buiten de stad. Eenmaal in Alicante ga je naar een belangrijke attractie: het Castillo de Santa Bárbara, in het oude stadsdeel El Barrio. Dit van oorsprong 9de-eeuwse fort is gebouwd op de berg Benacantil op 166 meter hoogte. Je kunt een kijkje nemen in het kasteel en genieten van het uitzicht over de stad en haven. Liefhebbers van mooie bouwwerken bezoeken de gotische basiliek Santa Maria, die is gebouwd op de restanten van een moskee. Vanbuiten is de kerk sober, maar binnen wachten rijkelijk versierde kunstwerken, waaronder een gouden altaar uit de 18de eeuw.

Alicante heeft een fraaie promenade, Explanada de España, waar je heerlijk kunt wandelen of verkoeling zoekt op een terras. Aan het einde van de promenade ligt het winkelcentrum Panoramis, die ook met auto aan te rijden is. Een andere prominente plek is Plaza del Ayuntamiento, waar je onder meer het barokke stadhuis bewondert. Kunstliefhebbers bezoeken hier vlakbij het museum voor hedendaagse kunst.

Met het gemak van een huurauto kun je ook de omgeving van Alicante ontdekken. Populaire badplaatsen als Benidorm, Altea en Calpe zijn goed bereikbaar. Liever de wijde natuur in? Dan zijn de natuurparken Sierra Espuña en Sierra María-Los Vélez jou op het lijf geschreven. Laatstgenoemde herbergt een bizar maanlandschap met fascinerende rotsformaties. In het gebied leven landschildpadden.

Een bijzonder natuurfenomeen bevindt zich 40 kilometer in zuidelijke richting op de N-332. Bij Torrevieja is een verrassend roze moerasgebied ontstaan: Laguna Rosa.