Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Kaapstad

Kaapstad is de toeristische hoofdstad van Zuid-Afrika. Door een auto te huren in Kaapstad zie je op een comfortabele manier de mooiste bezienswaardigheden in en rond de stad, van de iconische Tafelberg tot Robbeneiland en District Six, met elk zijn roerige geschiedenis. Een huurauto zorgt ervoor dat je alle facetten van Kaapstad leert kennen. Bij de ANWB huur je tegen aantrekkelijke tarieven een auto.

Korting op autohuur Kaapstad voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Kaapstad

Kaapstad

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Kaapstad

Een auto huren in Kaapstad is het begin van een rondreis vol natuur en cultuur. Bij aankomst op het vliegveld is een huurauto een snelle manier om het hotel te bereiken. Ga je gelijk de stad in, parkeer de huurauto dan veilig op het terrein van een zogeheten car guard.

Een van de oudste wijken van Kaapstad is Bo-Kaap. Kenmerkend zijn de felgekleurde huizen. Hiermee eren de huidige bewoners hun voorouders die als slaven in de 18de eeuw geen kleurrijke kleding mochten dragen. De wijk Zonnebloem heeft een moeizame geschiedenis, die inzichtelijk wordt in het District Six Museum. District Six was ooit een smeltkroes van culturen, tot de Zuid-Afrikaanse overheid in 1966 besloot de buurt op te knappen tot ‘blanke wijk’ in lijn met de apartheid.

Met de huurauto kun je niet de wereldberoemde Tafelberg op, maar je komt er wel dichtbij. Vanuit het centrum van Kaapstad ben je in tien minuten bij de Tafelberg, waar je met de kabelbaan naar de top gaat of de achthonderd treden beklimt naar boven.

Reizigers die nog meer willen zien, gebruiken de huurauto voor de rit langs Chapman’s Peak. Deze toeristische autoroute ten zuiden van de Tafelberg begint bij Houtbaai en eindigt 9 kilometer en 114 bochten verder bij Noordhoek. Onderweg raak je betoverd door het panoramische uitzicht over de met fynbos bedekte bergtoppen en de Atlantische Oceaan.