Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Alghero

voor een stedentrip in Noordwest-Sardinië

Alghero is een mooie bestemming voor een stedentrip met veel culturele hoogtepunten. Door een auto te huren in Alghero maak je in je eigen tempo kennis met deze stad, die wel ‘klein Barcelona’ wordt genoemd vanwege de Spaanse invloeden. Alghero bestaat uit knusse straten en pittoreske pleinen met monumentale panden, waaronder een aantal fraaie kerken. Met het gemak van een huurauto neem je ook een kijkje buiten de stad. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Alghero voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Alghero

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Alghero

Een auto huren in Alghero doe je bij aankomst op het vliegveld, op een half uur van de stad. Er zijn in Alghero genoeg plaatsen om de huurauto te parkeren, waaronder een groot parkeerterrein in de haven waar je gratis mag staan. In Alghero zie je een sterke invloed van de Catalaanse geschiedenis in de stadsmuur en gebouwen. Een deel van de bevolking spreekt Algherees, een afgeleide van het Catalaans.

Het historisch centrum wordt omringd door de zogeheten Bastioni, de stadsmuren uit de 16de eeuw. Het Piazza Civica vormt het hart van Alghero. Aan dit plein bewonder je onder meer het gotische Palazzo d’Albis en de 16de-eeuwse Duomo van Alghero, waarin je ook gotische invloeden zult terugzien. De klokkentoren is een van de symbolen van Alghero. Iets verderop ligt het Piazza Ginnasio en de kerk San Michele, die opvalt door zijn prachtig gekleurde koepel en oude wachttorens. Alghero heeft verder een aantal prachtige zeeweringen, die gebouwd zijn in de 16de eeuw.

Wanneer je de stad uitvoerig hebt verkend, reis je met de huurauto naar mooie plekken in de omgeving. Alghero ligt in de provincie Sassari vlak bij de gelijknamige stad, op een half uur rijden. Net buiten deze stad ligt Monte d’Accoddi, een indrukwekkende neolithische vindplaats.

Op een landtong ten westen van Alghero liggen in het regionale natuurpark Porto Conte de grotten van Neptunus. Deze staan deels onder water en de prachtige stalactieten zijn te bereiken via een trap met zeshonderd treden. Op twintig minuten ten zuiden van Alghero liggen de stranden van Poglina en Cala Burantino met kristalhelder zeewater tegen een decor van groene heuvels.