Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Olbia

Voor een eilandreis op Sardinië

Een auto huren in Olbia, een belangrijke havenstad op Sardinië, geeft je de vrijheid om een prachtige rondreis te maken op dit Italiaanse eiland. Olbia is een charmante stad die al in de prehistorie werd bewoond. De oude Grieken noemden het ‘De Gelukkige Stad’. Met de huurauto ontdek je ook de afwisselende natuur van Sardinië; de ruige bergtoppen, diepe kloven en prachtige Smaragdkust. Onderweg stop je in traditionele Sardijnse dorpen. Bij de ANWB in Olbia regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Olbia voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Olbia

Olbia

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Olbia

Een auto huren in Olbia doe je bij aankomst op het vliegveld. Op het eerste gezicht lijkt Olbia vrij modern, maar er is een fraai historisch centrum met monumentale panden. De belangrijkste straat is Corso Umberto. Hier bevinden zich de meeste winkels en restaurants. Opvallend in het straatbeeld is de kerk Chiesa di San Paolo Apostolo met kleurrijke koepel.

Net buiten Olbia ligt een aantal eeuwenoude attracties, zoals de overblijfselen van het reuzengraf van Su Mont’e s’Abe, dat in de bronstijd door de Nuraghische beschaving werd gebouwd. Bij Coddu Vecchiu, op een half uur rijden van Olbia, is een archeologische vindplaats met een van de meest complete reuzengraven uit de prehistorie.

Met de huurauto kun je ook grotere afstanden afleggen. Sardinië heeft een aantal prachtige dorpen, zoals Castelsardo dat boven op een vulkanische rots is gebouwd en Nuoro aan de voet van de Monte Ortobene, waar je alles te weten komt over de Sardijnse cultuur. Op een uur rijden van Olbia ligt nationaal park Gennargentu met de indrukwekkende kloof Gola di Goruppu, die door de 400 meter hoge rotswanden tot een van de diepste in Europa behoort. Andere mooie stops met de huurauto zijn de bijzondere rotsformaties van Capo d’Orso bij Palau en de rode rotsen bij Arbatax.