Informatie over het coronavirus

Heb je vragen over de ANWB Reisverzekering of ANWB Annuleringsverzekering in relatie tot het coronavirus? De belangrijkste vragen en antwoorden zijn hier voor je op een rij gezet.
Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Bereken welke Annuleringsverzekering voordeliger is

Annuleringsverzekering

Voor als je onverwacht moet annuleren

Je reis afzeggen of onderbreken is al vervelend genoeg. Met de Annuleringsverzekering van de ANWB hoef je je geen zorgen te maken over de kosten.

Waarom een annuleringsverzekering?

Soms gebeurt er net vóór of tijdens je vakantie iets, waardoor je niet meer op vakantie kunt of halverwege moet afbreken. Denk aan een plotselinge ziekenhuisopname van jezelf of een familielid. Of je krijgt ineens een nieuwe baan of huis. Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op je annuleringsverzekering.

Waarvoor ben je verzekerd?

Met de ANWB Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van je geboekte reis verzekerd. Ook zijn weekendjes weg in Nederland, maar ook je concert- en theaterkaartjes verzekerd. Zo kun je van dat bedrag later weer een nieuwe vakantie boeken.

Kies je verzekering

Doorlopende Annuleringsverzekering

Het hele jaar goed verzekerd:

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Ook voor concert- en theatertickets
  • Gezinskorting: 4e persoon gratis

Kortlopende Annuleringsverzekering

Goed verzekerd voor één vakantie of wintersport:  

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale

Annuleringsverzekering uitgelicht

Concert- & Theaterkaarten

Concert- & Theaterkaarten

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je ook verzekerd voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling.

Wanneer kun je annuleren?

Wanneer kun je annuleren?

Bekijk hier een overzicht van de geldige annuleringsredenen bij een ANWB Annuleringsverzekering.

Hulp van de ANWB

Hulp van de ANWB

Wil je jouw vakantie annuleren? Bijvoorbeeld door het verlies van je baan, ziekte, of een overlijden in je familie? Een annuleringsverzekering neemt de financiële zorgen weg.

Contact & Service

Top 5 veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Een doorlopende annuleringsverzekering kan al uit vanaf ongeveer 20 dagen per jaar. Je bent dan ook verzekerd wanneer je een weekendje weg gaat en voor theater- en concertkaartjes.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht