ANWB Annuleringsverzekering
Leden 5%korting

ANWB Annuleringsverzekering

  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • Vriendendekking
Bereken je premie

Annuleringsverzekering

Met de ANWB Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van je geboekte reis verzekerd. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering zijn ook weekendjes weg in Nederland én voor concert- en theaterkaartjes verzekerd. Voorkom financiële zorgen met een annuleringsverzekering.

Belangrijkste redenen om een annuleringsverzekering te nemen

1. Vakantie vooraf afzeggen

Als je door omstandigheden genoodzaakt bent je vakantie te annuleren dan moet je vaak (een deel van) de reissom betalen aan de reisorganisatie. Heb je een annuleringsverzekering? Dan worden deze kosten gewoon vergoed.

2. Vakantie tussentijds afbreken

Het kan ook gebeuren dat je tijdens je vakantie vanwege een gebeurtenis, ziekte of ongeluk eerder naar huis moet. In dat geval worden door de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed.

3. Unieke vriendendekking

De Doorlopende Annuleringsverzekering heeft de unieke vriendendekking. Overlijdt een goede vriend(in) óf een familielid in de derde graad tijdens of vlak voor je reis? Dan vergoeden wij bij annulering of voortijdige terugkeer naar Nederland de niet genoten vakantiedagen.

Kies de annuleringsverzekering die bij je past

Doorlopende

Annuleringsverzekering

Besteed je meer dan €835 p/jr. aan vakantie? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering voor jou voordeliger.

Kortlopende

Annuleringsverzekering

Met de kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor één vakantie of wintersport.

Annuleringsverzekering uitgelicht

alt text

Concert- & Theaterkaarten

Met de Doorlopende Annuleringsverzekering ben je ook verzekerd voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling.

alt text

Vriendendekking

Overlijdt een goede vriend(in) óf familielid in de 3e graad vlak voor of tijdens je reis? Dan vergoed je doorlopende annuleringsverzekering de annuleringskosten.

alt text

Hulp van de ANWB

Wil je jouw vakantie annuleren? Bijvoorbeeld door het verlies van je baan, ziekte, of een overlijden in je familie. Of zelfs als jouw reisgenoot dit overkomt en je alleen zou moeten reizen. Een annuleringsverzekering neemt in ieder geval de financiële zorgen weg en in combinatie met een reisverzekering van de ANWB ga je helemaal gerust op reis.

Top 5 veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

 

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Een doorlopende annuleringsverzekering kan al uit vanaf ongeveer 20 dagen per jaar. Je bent dan ook verzekerd wanneer je een weekendje weg gaat en voor theater- en concertkaartjes.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Vragen?

Bel  088 - 269 2222 

Schade?