De beste pechhulp voor je motor
Nu 15% korting

De beste pechhulp voor je motor

  • Dag en nacht hulp bij pech aan je motor
  • 900 wegenwachten: altijd in de buurt
  • 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale
Bekijk de pakketten

Pechhulp motor

Nu 15% korting op een Wegenwacht Nederland Standaard! Met Wegenwacht Service is de beste pechhulp altijd dichtbij. 900 goed opgeleide wegenwachten staan dag en nacht voor je klaar.

Als lid van de Wegenwacht word je bij pech met iedere motor of auto geholpen. De pechhulp pakketten zijn namelijk persoonsgebonden en gelden voor zowel de motor als de auto. We hebben geen prijsverhogingen voor oudere voertuigen. Je komt niet voor verrassingen te staan.

Kies je pechhulp pakket

Meest gestelde vragen over de Wegenwacht pakketten:

Als je vandaag online bestelt heb je over twee werkdagen recht op pechhulp in Nederland. Ga je op vakantie naar het buitenland en sluit je een Europa pakket af? Dan heb je, als je een automatische incasso afgeeft, na 24 uur recht op pechhulp in het buitenland. Wegenwacht Europa Service moet 24 uur voor vertrek uit Nederland afgesloten zijn.

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij een pechmelding zoals voorrijkosten, sleepkosten of arbeidskosten. Als je auto gemaakt moet worden in een garage, zijn die kosten voor eigen rekening. Heb je een nieuwe accu nodig? Die kun je direct aanschaffen en laten installeren door de Wegenwacht. 

In enkele specifieke gevallen rekenen we een toeslag. Dit is in het geval dat de pech veroorzaakt wordt doordat je de verkeerde brandstof hebt getankt, wanneer je meer dan drie keer per jaar de Wegenwacht inschakelt of als je met meer dan 2 verschillende auto's pech hebt gehad. Dit kun je teruglezen in de algemene voorwaarden.

Bij een Instap pakket zit pechhulp in eigen woonplaats niet inbegrepen. Met een Standaard of Compleet pakket wordt je wel geholpen in je eigen woonplaats. Dat is handig, omdat ruim 40% van de pechgevallen in de woonplaats plaatsvindt.

Bij een Instap pakket zit vervangend vervoer niet inbegrepen. Met een Standaard of Compleet pakket heb je recht op vervangend vervoer. In Nederland krijg je vervangend vervoer wanneer we jouw voertuig niet direct ter plekke kunnen repareren. In het buitenland heb je recht op vervangend vervoer wanneer jouw voertuig niet binnen 48 uur gemaakt kan worden. Voor een vervangende auto heb je in het buitenland een creditcard nodig.

Onderhoud en advies

Onderhoud en advies

Waar moet je op letten bij motorrijden in de regen? En hoe zit het met E10 brandstof voor motorfietsen? De ANWB experts geven antwoord op de meest voorkomende vragen.

Ledenervaring: motorpech

Ledenervaring: motorpech

Op mijn eerste motorrit kreeg ik motorpech

Ineens kon ik geen gas meer geven en ik zag ik mijn snelheid in razendtempo dalen van 125 naar 100, naar 80.