Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Tenerife

voor een gevarieerde eilandreis

Door een auto te huren op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, geniet je van zon en zee en heb je bovendien alle vrijheid om uitstapjes te maken. Tenerife heeft mysterieuze piramides, een spannend piratendorp en bovenal een machtige vulkaan: de Pico del Teide van ruim 3700 meter. Met de huurauto bezoek je verder authentieke dorpen en maak je stops bij de mooiste stranden. Bij de ANWB regel je een huurauto tegen aantrekkelijke tarieven. Een auto huren op Tenerife zonder creditcard is niet mogelijk, want het verhuurbedrijf vraagt hierom als waarborg.

Korting op autohuur Tenerife voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Tenerife

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren op Tenerife met tips voor bezienswaardigheden

Op het eiland van de eeuwige lente huur je een auto bij aankomst op het vliegveld in Noord- of Zuid-Tenerife. Het hart van natuurliefhebbers gaat sneller kloppen in nationaal park Cañadas del Teide met zijn bizarre rotsformaties, pijnboombossen en imposante vulkanen. El Teide is de hoogste, maar de Pico Viejo van ruim 3100 meter mag er ook zijn.

Tenerife is een compact eiland: met de huurauto reis je in een uur van noord naar zuid. Onderweg zie je het landschap veranderen. In het noorden is het tropisch groen, het zuiden is heet en dor. Omdat Tenerife vulkanisch is, kom je onderweg een aantal bijzondere stranden tegen. Het strand van El Médano heeft verschillende kleuren vulkanisch zand. Playa Jardín is volledig zwart.

Een opvallende bezienswaardigheid op Tenerife zijn de Piramides van Güímar, een zestal piramides waarvan niet zeker is wanneer ze zijn gebouwd. Het piratendorp Masca en de gelijknamige kloof zijn eveneens populaire attracties. Met de huurauto breng je verder een bezoek aan hoofdstad Santa Cruz. Hier bezoek je het nationaal archeologisch museum en de oude markt. In Garachico ontdek je een meer authentiek stukje Tenerife.