Kampioen

Kampioen

Avonturier of stadsbezoeker, fietsfanaat of autofreak...de ANWB Kampioen overvalt je met de leukste ideeën en tips. Klik hier onder door naar de laatste reportages uit de Kampioen, of zoek op onderwerp onder 'Gezien in de Kampioen'.

Nu op kampioen.nl

alt text

Test fietsendragers

Fietsendragers zijn steeds makkelijker in gebruik, zélfs voor zware e-bikes. Binnen enkele minuten koppel je de drager aan de auto en zet je de fietsen vast. Maar niet alle modellen zijn sterk genoeg, ontdekte de ANWB tijdens de test van acht fietsendragers die geschikt zijn voor twee e-bikes.

alt text

Limfjord: Deens trollenland

De Limfjord, een binnenzee in de kop van Jutland, strekt zich over 180km uit van de Deense westkust tot de oostkust. Er liggen prachtige eilanden, er zijn heuvels, strandjes, duinen, bossen en zelfs hoge kliffen. En toch kennen we het nauwelijks. De Kampioen zet dé tips voor Deens trollenland Limfjord op een rij.

alt text

Museumstuk

Welke vrouw kan zeggen dat ze 5000 tassen heeft? Nou, Hendrikje Ivo. Haar passie voor tassen begon ooit met deze vondst op het Engelse platteland.

alt text

Foto's uploaden

Upload een foto van een kasteel en maak kans op een draadloze speaker van Sony.

alt text

Rondrit Catalonië

Barcelona is mooi. Maar het achterland van Catalonië is om je vingers bij af te likken. Een rondrit langs kloosters, wijngaarden en verrukkelijke dorpjes.

alt text

Hoe werkt een turbo?

Een turbo geeft een motor meer lucht. Hij voert de benodigde lucht onder (over)druk aan, daardoor krijgt de motor meer zuurstof en kan er meer brandstof volledig verbranden. Het gevolg: betere motorprestaties bij een gelijkblijvende cilinderinhoud.

alt text

Nijmegen

Groen, hip en bourgondisch. Is er eigenlijk iets wat deze stad aan de Waal niet heeft? Wij toeren op een elektrische scooter van de Honigfabriek naar een Zweedse koffietafel.

alt text

De straat, Groningen

Groningen is een levendige studentenstad met een mix van culturen. In 2014 is de Folkingestraat uitgeroepen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Of dat terecht is? Dat gaan we zien!

Digitaal archief

Digitaal archief

De Kampioen heeft een groot deel van het archief via Google Books digitaal toegankelijk gemaakt.