Kampioen

Kampioen

Avonturier of stadsbezoeker, fietsfanaat of autofreak...de ANWB Kampioen overvalt je met de leukste ideeën en tips. Klik hier onder door naar de laatste reportages uit de Kampioen, of zoek op onderwerp onder 'Gezien in de Kampioen'.

Nu op kampioen.nl

alt text

De praatpaal gaat met pensioen

Het was 57 jaar de reddingsboei voor automobilisten met pech. De praatpaal. Deze zomer worden ze allemaal ontmanteld. Weet jij een originele, nieuwe bestemming? Laat het ons weten en maak kans op jouw eigen exemplaar!

alt text

De meren van Zuid-Tirol

Ver voor de afslag naar het Gardameer hebben we de Autostrada al verlaten. We blijven hoog in Zuid-Tirol en gaan op zoek naar de mooiste meren. En ondertussen proeven we van de lokale specialiteiten.

alt text

Museumstuk

Je zou er zo langs lopen, maar in een van de vitrines in Museum Prinsenhof Delft ligt iets heel bijzonders: een snuifdoos van been, met in minutieus handschrift een reisverslag op de onderkant.

alt text

Foto's uploaden

Upload een selfie met je bloem en maak kans op een zakje zomerbollen!

alt text

Bergen

Zet koers naar Bergen en loop net als vlogger Marieke Haafkens de kerstkalkoen eraf tijdens een mooie winterwandeling door de Noord-Hollandse duinen. Bergen in 8 tips! Met gratis wandelroute.

alt text

Hoe werkt... oliesmering

Een motor heeft olie nodig. Krijgt ie die niet, dan kan er grote schade ontstaan. Motorolie zorgt voor een dunne smeerfilm tussen de onderdelen die langs elkaar heen bewegen.

alt text

Zeevissen

Met een klein bootje de Noordzee op: Pauline Bijster gaat voor het eerst in haar leven zeevissen. Ze vertrekt vanuit Scheveningen. Een oer-Hollandse dag uitwaaien en scharren vangen.

alt text

De Rechtstraat in Maastricht

In Maastricht, aan de overkant van de Maas, vind je de Rechtstraat, een aaneenschakeling van leuke cafés, boetiekjes en boekwinkels. Dus, hup de brug over!

Digitaal archief

Digitaal archief

De Kampioen heeft een groot deel van het archief via Google Books digitaal toegankelijk gemaakt.