Kampioen

Kampioen

Avonturier of stadsbezoeker, fietsfanaat of autofreak...de ANWB Kampioen overvalt je met de leukste ideeën en tips. Klik hier onder door naar de laatste reportages uit de Kampioen, of zoek op onderwerp onder 'Gezien in de Kampioen'.

Nu op kampioen.nl

Kroeglopers

Kroeglopers

Geen appeltaart of high tea. Nee, deze wandelingen eindigen met een goudgele rakker. Mannen, verenigt u en wandel naar het café!

Maak je eigen lampion

Maak je eigen lampion

Knutsel een lampion, maak er een foto van en maak kans op fietslampjes voor je hele klas!

De broche van Mata Hari

De broche van Mata Hari

Op 5 december 1903 verzucht Mata Hari in een brief: ‘Ik ben moe van dat vechten tegen het leven en ik wil een van tweeën: óf Nonnie bij me en een fatsoendelijke moeder zijn óf ik ga leven zooals me hier zoo schitterend wordt aangeboden. Ik weet wel dat dat leven eindigt met een ongeluk – maar daar ben ik overheen.’

Mijn foto van de sterren

Mijn foto van de sterren

Nee, we zoeken geen BN'ers, maar echte nachtkijkers! De sterrenhemel in beeld gevangen dus.  Upload je foto('s) hier en maak kans op een actioncam.

Strepen op de weg

Strepen op de weg

Onafgebroken, doorgetrokken, groene, blauwe en gele strepen: op de weg kan het soms een doolhof aan lijnen zijn. Niet gek dus dat ze vaak voor onduidelijkheid zorgen. En dat terwijl ze zo handig zijn. Daarom: strepen en hun betekenissen.

De straat, Breda

De straat, Breda

Herenoverhemden op maat, een ode aan de Hollandse aardappel en een lingeriewinkel die voelt als een bonbondoos. Het is goed toeven aan de historische Veemarktstraat in hartje Breda, met een heerlijke mix van mode, ambachtelijke ateliers en fijne lunchplekken.

Tips voor de soloreiziger

Tips voor de soloreiziger

Waarom zou je met anderen op vakantie gaan, als je ook alleen kunt? Journalist Charlotte van ’t Wout is groot voorstander van soloreizen. ‘Geen vakantiedrama’s en elke dag doen waar je zelf zin in hebt.’

Ameland

Ameland

Zin om de natuur in te trekken? Bezoek Waddeneiland Ameland voor het ultieme buitengevoel. Je ziet er zeehonden, kunst en paarden. Veel paarden.

Digitaal archief

Digitaal archief

De Kampioen heeft een groot deel van het archief via Google Books digitaal toegankelijk gemaakt.

Ook daarom ben je lid