Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De vrijheid van een autovakantie

Ontdek een bestemming met je eigen auto, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt.

Bekijk vakanties 

De voordelen van een autovakantie in Europa

Kies voor de vrijheid van een vakantie met de eigen auto. Niet alleen ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor stellen en vriendengroepen. Jij bepaalt zelf de reistijd en bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Kies je voor een hotelarrangement of maak je een afwisselende autorondreis? Bij ons vind je de autovakantie die bij je past.

ANWB gekozen tot 'Beste aanbieder Autovakanties' 

ANWB is in 2023 en 2024 verkozen tot de beste reisorganisatie voor autovakanties. Een fantastische waardering én stimulans om nog meer mensen zorgeloos en met plezier op vakantie te laten gaan!

Tips, inspiratie en informatie voor jouw autovakantie

19 leuke autovakanties in Europa 
Zet koers naar een van de mooiste stranden ter wereld in Kroatië of het subtropische schiereiland (met palmbomen!) van Ierland.
De allermooiste autoroutes van Europa 
Bloedstollende Noorse haarspeldbochten, een trip langs Ierlands ruige kust en rijden óver de oceaan. Dit zijn de 24 allermooiste autoroutes van Europa.
Praktische informatie per land 

Van verkeersregels en boete-indicaties tot milieuzones en tolwegen. Lees hier alles over auto en verkeer in jouw vakantieland.

 Paklijst autovakantie 

Als je met de auto op vakantie gaat zijn er een aantal spullen die je liever niet wilt vergeten, zoals vignetten en milieustickers.

Zó pak je de auto het slimste in 

Volg deze tips om de auto slim en veilig in te ruimen.

Auto huren met ANWB Ledenvoordeel 

Via onze partners kun je in Nederland en in het buitenland een auto huren tegen scherpe all-in huurtarieven.

Waar wil je naartoe?

Autovakantie in Groot-Brittannië en Ierland

Autovakantie in Scandinavië

Autovakantie in Oost-Europa

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Een autovakantie biedt vrijheid

Een van de grootste voordelen van een vakantie met eigen auto is dat je vertrekt wanneer je wilt. Uren van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven of op tijd de bus halen is niet nodig. Het enige waar je rekening mee houdt, zijn de aankomsttijden van de camping of de door jou geboekte accommodatie. Heb je geen verplichtingen? Dan is het aan te raden om te letten op drukke tijden op de weg. Wanneer je niet aan specifieke reisdagen vastzit, kun je files en drukke dagen vermijden. Ook bepaal je zelf of je de rit in een keer aflegt of de afstand verdeeld over twee of drie dagen rijden. Zeker bij een verder gelegen bestemming is die flexibiliteit prettig. Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd een tussenstop maken.

Autorondreis in je eigen tempo

Stop onderweg bij een sfeervol restaurant. Of stap even uit de auto bij dat pittoreske dorp dat je langs de route tegenkomt. In Europa zijn veel mooie bestemmingen die met de auto binnen handbereik liggen. Ga bijvoorbeeld met de auto op vakantie naar het Zwarte Woud in Duitsland, en ontspan tussen de dichte bossen en kletterende watervallen. Ook vind je hier talloze wellnessmogelijkheden dankzij de heilzame bronnen. Kies voor een autovakantie naar Frankrijk en rijd naar de Middellandse Zee voor een zonovergoten strandvakantie. Of bezoek je liever historische overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Normandië? Met de auto ontdek je de indrukwekkendste plekken.

Veel spullen meenemen

De hele kofferbak mag vol tijdens een autovakantie. In tegenstelling tot een vliegvakantie hoef je geen rekening te houden met het formaat koffer of de hoeveelheid vloeibare middelen die je meeneemt. Houd wel rekening met het maximale laadgewicht van de auto. Een zwaar beladen auto verbruikt meer brandstof en kan gaan slippen in de bochten. Zeker als je op wintersport gaat met de auto of gaat kamperen, kan het gewicht een punt van aandacht zijn. Op het kentekenbewijs van de auto staat het maximale laadgewicht.