Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren Malta

Malta is een land dat bestaat uit de bewoonde eilanden Malta, Gozo, Comino en Manoel Island en 4 onbewoonde eilanden. De eilandenstaat ligt midden in de Middellandse Zee tussen de mediterrane landen en Noord-Afrika. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een unieke combinatie van verschillende culturen is ontstaan. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Malta voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in MaltaZoek een huurauto in Malta

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen op Malta

De meest logische plek om te beginnen is in Valetta, de hoofdstad van Malta. De stad is schitterend en het loont zich om door de straten van Valetta te wandelen. Als je in Valetta bent ga dan op bezoek bij het Museum voor Schone Kunsten. Dit mooie museum is gehuisvest in een schitterend 16e eeuws Rococogebouw. Er zijn veel religieuze onderwerpen in de collectie. De schilderijen van barokmeester Mario Pretti zijn bijzonder fraai. Een ander trekpleister in Valetta is het Grandmaster’s Palace – of The Palace. Dit paleis stamt uit het jaar 1571 en heeft twee binnenhoven, het Neptunushof en het Prins Alfredhof. Binnen is het paleis versierd met veel fresco’s en schilderijen. Een echte must-see!

Waarom autohuur op Malta

Op Malta is natuurlijk veel meer te zien dan alleen Valetta. Huur een auto via ANWB en Sunny Cars om het maximale uit  je verblijf op Malta te halen. Centraal op het eiland bijvoorbeeld ligt Mdina. Een geheel ommuurd stadje dat voor het grootste deel bestaat uit gebouwen uit de Middeleeuwen en de barok. Mdina is autovrij waardoor je echt een reis door het verleden maakt. Maak een wandeling en ontdek de kerken, kloosters, woningen en paleizen. Pal naast Mdina ligt Rabat. Een grotere plaats maar eigenlijk net zo mooi. Een prima bestemming om een dag door te brengen.

Als je op een eiland bent dan moet je natuurlijk ook varen. Een schitterende plek hiervoor is de Blue Lagoon, het stuk zee tussen Malta en Gozo. Er zijn hier diverse excursies te boeken. Na een dagje zee is het leuk om ook een stranddag in te plannen. In tegenstelling tot de meeste landen om de Middellandse Zee heeft Malta eigenlijk bijna geen stranden. In het noordwesten liggen drie stranden die wel de moeite waard zijn: Golden Bay, Gnejna Bay en het mooiste strand het kleine zandstand van Ghajn Tuffieha Bay. Je moet wel een wandeling van 10 minuutjes maken, maar dan kom je op een relatief rustig en romantisch strand. Je ziet het, op Malta kan je heel veel zien met de huurauto!