Scooterverzekering

Scooterverzekering

Bereken je premie

Scooterverzekering

Goede dekking, scherpe premie

Met de ANWB Scooterverzekering verzeker je jouw scooter tegen een lage premie met een uitgebreide dekking, zowel voor nieuwe als tweedehands scooters. Van WA tot Allrisk. En je profiteert altijd van de uitstekende service van de ANWB. Daarnaast is schade aan kleding en helm gratis meeverzekerd tot €350,- als je de dekking Diefstal + Aanrijding afsluit.

Kies de dekking die bij jou past

Stel eenvoudig je verzekering samen. Naast de verplichte WA Scooterverzekering bieden wij ook de dekking WA + Diefstal en WA + Diefstal + Aanrijding. Ben je op zoek naar nog meer zekerheid? Je kan je scooterverzekering compleet maken met diverse aanvullende dekkingen.

Je scooterverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Afsluiten kan online snel en gemakkelijk, de bevestiging zit direct in je mail.  Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Door gebruik te maken van de gratis overstapservice zeg je direct ook je oude verzekering op.

Dekking ANWB Scooterverzekering

WA

 • Schade aan anderen

WA + Diefstal

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar
Aanbevolen

WA + Diefstal + Aanrijding

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Schade door aanrijding
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Aanvullende dekkingen

Drie jaar Aanschafwaardegarantie

Als eerste eigenaar van de scooter heb je standaard recht op 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij diefstal of total loss krijg je het aankoopbedrag volledig vergoed. Met deze aanvullende dekking ben je maar liefst drie jaar verzekerd van je aankoopbedrag.

 

Ongevallen voor Opzittenden

Wanneer je blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval met je scooter keren wij een bedrag uit aan jou of je nabestaanden. Wij vergoeden de geleden schade tot maximaal € 30.000,-.

 

Rechtsbijstand

Na een ongeluk helpt de ANWB je met het verhalen van de schade bij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit gaat om zowel de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) en letselschade.

Uitgelicht

1 jaar Aanschafwaardegarantie

1 jaar Aanschafwaardegarantie

De ANWB Scooterverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie voor nieuwe tweewielers. Bij diefstal en totaal verlies van uw scooter in het eerste jaar van de verzekering, wordt uw aankoopbedrag volledig vergoed.

Pechhulp voor je scooter

Pechhulp voor je scooter

De ANWB biedt ook hulp voor je scooter, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met Wegenwacht pechhulp bromfiets kun je rekenen op hulp bij pech. Een geruststellende gedachte.

Pechhulp bromfiets

Tot 75% no-claim korting

Tot 75% no-claim korting

Bij de ANWB Scooterverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 75%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger jouw korting op onze Scooterverzekering

Bereken je premie

Korting

No-claim korting tot 75%

Bij scooterverzekering kan je no-claim korting oplopen tot maar liefst 75%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting op de scooterverzekering.

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijgt je direct 5% korting op scooterverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de scooterverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

GPS-beveiliging op je scooter of bromfiets?

Is je bromfiets of scooter voorzien van GPS-beveiliging dmv een 'Track en Trace' systeem? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Bromfiets- en Scooterverzekering! Meer over de Track en Trace korting!

Veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon/dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op jouw scooter rijdt.

Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de scooter rijdt. Rij je zelf het meeste op de scooter? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. In andere gevallen geef je jouw zoon of dochter op als hoofdbestuurder.

Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Het kan zijn dat de schade niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Schadevrije jaren van de scooterverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig. Op basis van je schadevrije jaren kan je tevens extra korting krijgen op je auto- of motorverzekering!

Lees meer over schadevrije jaren

Om diefstalschade vergoed te krijgen, moet je scooter op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot, als deze wordt gestolen. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van jou dat je zorgvuldig met je spullen omgaat. Bij onvoldoende zorg krijg je diefstalschade niet vergoed. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als je de sleutels niet bij je houdt, niet opbergt in een kluisje/locker of in bewaring geeft bij de receptie.

Bij de ANWB Scooterverzekering geldt het volgende eigen risico:

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125,-
 • bij beschadiging: € 125,-

Meer over eigen risico

Is jouw bromfiets of scooter voorzien van een goedgekeurd track-en-tracesysteem van Scootsecure? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Bromfiets- en Scooterverzekering. Ook geldt dan ook het eigen risico van € 125,- bij diefstal niet. Bezoek de speciale pagina voor meer informatie over Track en Trace en de korting

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Service