Scooterverzekering
Leden 5% korting

Scooterverzekering

 • Direct 55% no-claim korting
 • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
 • Complete dekking
Bereken je premie

Scooterverzekering

Je scooter goed verzekeren bij ANWB

Met de ANWB Scooterverzekering verzeker je jouw scooter of bromfiets uitgebreid voor diefstal en schade. Of het nu om een WA-verzekering of allriskdekking gaat, bij ons vind je altijd een passende verzekering voor je scooter. Je kunt zowel nieuwe als tweedehands scooters verzekeren. Hierbij profiteer je natuurlijk van de uitstekende service van de ANWB.

Kies de scooterverzekering die bij je past

Je kunt je scooter compleet verzekeren op de manier die jij wilt. Naast de verplichte WA Scooterverzekering bieden wij ook de dekkingen Diefstal en Diefstal en Aanrijding. 

Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw scooter bij anderen veroorzaakt. Deze dekking geldt zowel voor schade aan spullen van anderen als letselschade. 

Kies je voor een diefstaldekking, dan ben je goed verzekerd voor diefstal van je scooter of bromfiets. Als je nieuwe scooter, waarvan je de eerste eigenaar bent, in het eerste jaar wordt gestolen vergoeden wij de aanschafwaarde. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. Na dit eerste jaar ontvang je het verzekerd bedrag. Zorg ervoor dat je bromfiets een goedgekeurd ART-slot heeft, anders is diefstal niet verzekerd. Daarnaast ben je onder andere verzekerd voor schade aan je eigen brommer door storm, hagel of brand.

Met de dekking Diefstal en Aanrijding ben je verzekerd voor schade aan jouw scooter na een aanrijding door jouw schuld. Bijvoorbeeld als je tegen jouw voorganger rijdt. Ook schade aan je scooter door diefstal, joyriding, brand en storm is verzekerd. Je helm en kleding zijn tot € 350,- meeverzekerd.

Wat is mijn eigen risico bij de ANWB Scooterverzekering?

Bij de ANWB Scooterverzekering geldt een eigen risico van €125,-. Het eigen risico is alleen van toepassing bij diefstal en schade aan jouw eigen brommer. Bij schades aan anderen geldt het eigen risico niet.

Wat kost een scooterverzekering?

Hoeveel premie je gaat betalen is afhankelijk van de dekking die je kiest. Daarnaast spelen je postcode, leeftijd, type scooter en het aantal schadevrije jaren dat je misschien al hebt opgebouwd ook een belangrijke rol. Wanneer je voor het eerst een scooterverzekering afsluit bij de ANWB, start je meteen met 55% no-claim korting. Als je eerder een scooterverzekering hebt gehad en daarbij schadevrije jaren hebt opgebouwd, dan kom je in aanmerking voor extra no-claim korting.

Daarnaast krijg je bij de ANWB 10% korting op de diefstalpremie als jouw bromfiets of scooter is voorzien van een SCM goedgekeurd track&trace-systeem. Ook geldt in dat geval het eigen risico van €125,- bij diefstal(schade) niet. Bereken je premie om direct te zien hoeveel jij gaat betalen voor je scooterverzekering.

Kies je scooterverzekering

Dekking ANWB Scooterverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Schade aan anderen

Diefstal

Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Diefstal en Aanrijding

Volledig Casco (Allrisk)

 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Joyriding
 • Brand/storm/hagelschade
 • Schade door aanrijding
 • Aanschafwaardegarantie 1 jaar

Aanvullende dekkingen

Het is geen prettig idee, maar het kan gebeuren dat je blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval met je bromfiets. Met de aanvullende dekking Ongevallen voor opzittenden keert ANWB vergoedingen uit aan jou of aan je nabestaanden. Dit kan gaan om een vergoeding voor verlies van inkomen, kosten van aanpassingen bij invaliditeit of een medische behandeling die niet wordt uitgekeerd door je zorgverzekering.

De verzekerde bedragen zijn:
- bij overlijden € 3.000,-
- bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-

Met Verhaalsrechtsbijstand helpen we je om de schade te verhalen bij degene die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Dit gaat om zowel materiële schade (schade aan je bromfiets, kleding of bagage) als letselschade.

Bij diefstal of total loss van je nieuw gekochte bromfiets binnen 1 jaar na de aankoopdatum krijg je het aankoopbedrag terug (mits je de eerste eigenaar bent van de bromfiets). Dit noemen we ook wel de aanschafwaarde of nieuwwaarde. Met de 3 jaar aanschafwaardegarantie kun je deze periode verlengen tot 3 jaar. Deze dekking kan alleen afgesloten worden als de bromfiets nieuw is en je de eerste eigenaar bent.

Uitgelicht

Pechhulp voor je scooter

Pechhulp voor je scooter

Met Wegenwacht Pechhulp voor je bromfiets kun je altijd rekenen op hulp bij pech. 

ART-slot verplicht

ART-slot verplicht

Een slot mag niet ontbreken op je scooter. Verzekeraars stellen zelfs het gebruik van een goedgekeurd ART-slot verplicht. 

Neem je no-claim korting mee

Neem je no-claim korting mee

Als je je auto of motor ook bij de ANWB verzekert, kun je gebruik maken van de no-claim korting die je al hebt opgebouwd.

Veelgestelde vragen

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon/dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op jouw scooter rijdt.

Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de scooter rijdt. Rij je zelf het meeste op de scooter? Dan vul je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. In andere gevallen geef je jouw zoon of dochter op als hoofdbestuurder.

Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Het kan zijn dat de schade niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Schadevrije jaren van de scooterverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig. Op basis van je schadevrije jaren kan je tevens extra korting krijgen op je auto- of motorverzekering.

Om diefstalschade vergoed te krijgen, moet je scooter op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot, als deze wordt gestolen. Bij diefstal vragen wij je ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van jou dat je zorgvuldig met je spullen omgaat. Bij onvoldoende zorg krijg je diefstalschade niet vergoed. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als je de sleutels niet bij je houdt, niet opbergt in een kluisje/locker of in bewaring geeft bij de receptie.

Bij de ANWB Scooterverzekering geldt het volgende eigen risico:

 • bij diefstal of totaal verlies: € 125,-
 • bij beschadiging: € 125,-

Meer over eigen risico

Is jouw bromfiets of scooter voorzien van een goedgekeurd track-en-tracesysteem van Scootsecure? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Bromfiets- en Scooterverzekering. Ook geldt dan ook het eigen risico van € 125,- bij diefstal niet. Bezoek de speciale pagina voor meer informatie over Track en Trace en de korting

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service