Laadpaal kopen
Vanaf 1525,-

Laadpaal kopen

  • 100% duurzame stroom
  • Geschikt voor ieder huishouden
  • Na aanvraag snel geïnstalleerd
Offerte aanvragen

Laadpaal kopen

Wanneer je elektrisch gaat rijden dan is het het voordeligst om een eigen laadpaal te kopen. De ANWB verkoopt kwalitatief hoogwaardige laadpalen van de Nederlandse fabrikant Alfen. De laadpalen worden geleverd in samenwerking met Eneco. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is er misschien een verzwaring van de meterkast nodig of extra graafwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Met de keuzehulp vraag je op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte aan.

Waarom een laadpaal kopen?

  • Verzekerd van een plek aan de laadpaal
  • Ruim 40% goedkoper dan publiek laden
  • Laad tot 10 keer sneller dan via een normaal stopcontact

Je weet dus waar je aan toe bent en op termijn kun je je eigen paal terugverdienen. Heb je zonnepanelen dan kun je eigen stroom gebruiken om je auto te laden: duurzaam en vaak ook winstgevend.

Rijd je de auto zakelijk, dan wil je de laadkosten ook verrekenen met je werkgever. De laadstations van ANWB kunnen alle laadkosten inzichtelijk maken en automatisch verrekenen met een eigen bedrijf of werkgever. Zowel bij het laden aan huis als openbaar laden.

Offerte aanvragen

Top 5 veelgestelde vragen

Publiek laden

Voor een benzine- of dieselauto kun je de brandstofkosten vrij eenvoudig uitrekenen, bij de kosten voor het opladen van een elektrische auto ligt dit ingewikkelder. Omdat elke laadpaal-provider en/of - beheerder (zoals een parkeerfaciliteit of een winkel) verschillende laadprijzen kan hanteren, adviseren we je altijd de website van de locatie/instantie te raadplegen voor de laadtarieven. Met de laadpas van de ANWB betaal je altijd een vast tarief. Bekijk het actuele tarief van de laadpas.

Thuis laden

Bij thuisladen betaal je de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier. De prijzen verschillen per leverancier en in sommige gevallen, zoals bij ANWB Energie, zelfs per uur. Heb je zonnepanelen dan wordt het plaatje weer anders. Bekijk een rekenvoorbeeld.

Een laadpaal is meer dan alleen een stopcontact op een paal, het is eigenlijk een kleine verbouwing. Er zijn bijvoorbeeld vaak werkzaamheden nodig in de meterkast en graafwerk op je oprit. De hardwarekosten bepalen daardoor slechts deels de daadwerkelijk kosten die je hebt. 

De goedkoopste installatie is mogelijk vanaf € 1.525,-. Maar afhankelijk van je wensen en de complexiteit van de installatie kun je voor het totale project rekening houden met een bedrag tussen de € 1.900,- en € 2.500,-. Omdat de kosten per installatie flink kunnen verschillen, raden we je aan om een offerte aan te vragen. Om de garantie te kunnen waarborgen, bieden we op dit moment alleen een laadpunt aan i.c.m. installatie.

Abonnement
Om ons laadpunt goed te laten functioneren, is de hosting van het laadpunt standaard opgenomen in je bestelling. Hiervoor betaal je maandelijks een bedrag van € 5,99.

Offerte aanvragen

Vanaf de meterkast gaat de kabel zo efficiënt mogelijk naar buiten. De route van de kabel loopt vaak via de kruipruimte, indien aanwezig. Het is daarom belangrijk dat deze droog en toegankelijk is. De kabel wordt zo gelegd dat er zo min mogelijk graafwerk nodig is in je tuin of op je oprit. Daar plaatsen we, afhankelijk van je wensen, het laadpunt aan de muur of op een paal, al dan niet met verzwaarde sokkel.

Met een laadpunt of een laadpas van de ANWB laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s. Daarnaast is het laadpunt voornamelijk geproduceerd uit recyclebaar materiaal. 

Om ons laadpunt goed te laten functioneren, is de hosting van het laadpunt standaard opgenomen in je bestelling.

Het hostingabonnement bestaat o.a. uit een dataverbinding met het laadpunt. Dat biedt een aantal voordelen, zoals een online overzicht van je laadtransacties. Ook kunnen we de geladen stroom vergoeden en verrekenen met leasemaatschappij of werkgever. Storingen kunnen we (meestal) op afstand verhelpen.

De verbinding met het laadpunt stelt ons ook in staat om hulp op afstand aan te bieden en je krijgt via een persoonlijke digitale omgeving een overzicht van je laadtransacties.

Bekijk alle veelgestelde vragen.