Laadpaal voor thuis?
Vernieuwd aanbod

Laadpaal voor thuis?

  • 100% duurzame stroom
  • Geschikt voor ieder huishouden
  • Na aanvraag snel geïnstalleerd
Offerte aanvragen

Oplaadpaal voor thuis of op kantoor

Wanneer je elektrisch gaat rijden dan is het het voordeligst om een eigen laadpaal aan te schaffen. De ANWB verkoopt kwalitatief hoogwaardige laadpalen van de Nederlandse fabrikant Alfen. De laadpalen worden geleverd in samenwerking met Eneco. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is er misschien een verzwaring van de meterkast nodig of extra graafwerk. Voor iedere huishouden is er een passende oplossing. Met de keuzehulp vraag je op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte aan.

Waarom een laadpaal?

  • Verzekerd van een plek aan de laadpaal
  • Vaak is een eigen laadpaal de voordeligste optie
  • Je betaalt het huidige stroomtarief van ongeveer € 0,23 per kWh

Je weet dus waar je aan toe bent en op termijn kun je je eigen paal terugverdienen. Heb je zonnepanelen dan kun je eigen stroom gebruiken om je auto te laden: duurzaam en vaak ook winstgevend.

Rijd je de auto zakelijk, dan wil je de laadkosten ook verrekenen met je werkgever. De laadstations van ANWB kunnen alle laadkosten inzichtelijk maken en automatisch verrekenen met een eigen bedrijf of werkgever. Zowel bij het laden aan huis als openbaar laden.

Offerte aanvragen

Top 5 veelgestelde vragen

Publiek laden

Voor een benzine- of dieselauto kun je de brandstofkosten vrij eenvoudig uitrekenen, bij de kosten voor het opladen van een elektrische auto ligt dit ingewikkelder. Omdat elke laadpaal-provider en/of - beheerder (zoals een parkeerfaciliteit of een winkel) verschillende laadprijzen kan hanteren, adviseren we je altijd de website van de locatie/instantie te raadplegen voor de laadtarieven. De kosten per kilometer variëren bij publieke palen tussen de €  0,07 en € 0,10.

Thuis laden

Thuis opladen is voordeliger dan publiek laden, je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier. Op dit moment ligt de prijs per kilowattuur (kWh) op ongeveer € 0,23. Gaan we uit van een efficiënte middenklasse elektrische auto met een verbruik van 19,5 kWh per 100 kilometer, dan geeft dat een kilometerprijs van € 0,045. Ter vergelijking, een redelijk zuinige benzineauto die 6 liter per 100 kilometer verbruikt (1 op 16,7) kost bij een literprijs van € 1,67 ongeveer € 0,10 per kilometer. Bekijk een rekenvoorbeeld.

Een laadpaal is meer dan alleen een paal, het is eigenlijk een kleine verbouwing. Er zijn bijvoorbeeld vaak werkzaamheden nodig in de meterkast en graafwerk op je oprit. De hardwarekosten bepalen daardoor slechts deels de daadwerkelijk kosten die je hebt. Afhankelijk van je wensen en de complexiteit van de installatie kun je voor het totale project rekening houden met een bedrag tussen de € 2.000 en € 2.500. Omdat de kosten per installatie flink kunnen verschillen, raden we je aan om een offerte aan te vragen. Om de garantie te kunnen waarborgen, bieden we op dit moment alleen een laadpunt aan i.c.m. installatie. 

Offerte aanvragen

Vanaf de meterkast gaat de kabel zo efficiënt mogelijk naar buiten. De route van de kabel loopt vaak via de kruipruimte, indien aanwezig. Het is daarom belangrijk dat deze droog en toegankelijk is. De kabel wordt zo gelegd dat er zo min mogelijk graafwerk nodig is in je tuin of op je oprit. Daar plaatsen we, afhankelijk van je wensen, het laadpunt aan de muur of op een paal, al dan niet met verzwaarde sokkel.

Met een laadpunt of een laadpas van de ANWB laad je altijd op gegarandeerd groene stroom afkomstig van de zon en de wind. Hierdoor reduceer jij jouw CO2-uitstoot tot 70% in vergelijking tot benzine- of dieselauto’s. Daarnaast is het laadpunt voornamelijk geproduceerd uit recyclebaar materiaal. 

Om ons laadpunt goed te laten functioneren, is de hosting van het laadpunt standaard opgenomen in je bestelling.

Het hostingabonnement bestaat o.a. uit een dataverbinding met het laadpunt. Dat biedt een aantal voordelen, zoals een online overzicht van je laadtransacties. Ook kunnen we de geladen stroom vergoeden en verrekenen met leasemaatschappij of werkgever. Storingen kunnen we (meestal) op afstand verhelpen.

De verbinding met het laadpunt stelt ons ook in staat om hulp op afstand aan te bieden en je krijgt via een persoonlijke digitale omgeving een overzicht van je laadtransacties.

Bekijk alle veelgestelde vragen.