Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Kreta

Voor een zonnige cultuurreis

Door een auto te huren op Kreta ontdek je naast zon, zee, strand en levendige badplaatsen ook de culturele kant van het eiland. In steden als Heraklion, Chania en Rethymnon zie je veel Venetiaanse invloeden terug. Verder geeft een huurauto je de vrijheid om te genieten van de wonderschone natuur en ruim 1000 kilometer kustlijn. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven. Houd er rekening mee dat een auto huren op Kreta zonder creditcard niet mogelijk is. Het verhuurbedrijf vraagt hierom als waarborg.

Korting op autohuur Kreta voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Kreta

Kreta

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Auto huren op Kreta met tips voor uitstapjes

Een auto huren op Kreta is een prettige manier om rond te reizen, want het wegennetwerk is goed onderhouden. Een reis van west naar oost duurt ongeveer vijf uur.

Heraklion is de hoofdplaats van Kreta. Een van de belangrijkste attracties is het archeologisch museum met een uitgebreide collectie Minoïsche kunst en gebruiksvoorwerpen. De haven van Heraklion is gebouwd in Venetiaanse stijl. Samen met het nabijgelegen Fort Koulés is dit een overblijfsel uit de periode tussen de 13de en 17de eeuw toen de Venetianen de dienst uitmaakten op Kreta. Ook Rethymnon en Chania hebben goed bewaarde oude forten en havens uit deze periode. In Chania bezoek je verder de heilige Nicolaaskerk; de enige kerk in Griekenland met een klokkentoren én minaret.

Een ander cultureel hoogtepunt op Kreta is de archeologische vindplaats bij Knossos, ten zuiden van Heraklion. In de Minoïsche tijd was dit vermoedelijk de hoofdstad van Kreta. Natuurliefhebbers die een auto huren, ontdekken aan de westkant van Kreta de indrukwekkende Samaríakloof. Aan de oostkant ligt bij de plaats Vai een uniek palmenbos.

Ten zuiden van de populaire badplaats Chersonissos ligt de schilderachtige Lassithi-hoogvlakte. Het landschap wordt gekenmerkt door honderden historische windmolens.