Auto huren Chicago

Chicago ligt in de staat Illinois en wordt ook wel de Windy City genoemd. Het is een grote stad – de derde van Amerika – en de ligging aan Lake Michigan zorgt voor de bijnaam. Chicago ligt in het midden van Amerika. En of je nou Chicago bezoekt voor een stedentrip of tijdens een rondreis, het is goed om te weten dat je via de ANWB bij Sunny Cars makkelijk en voordelig een auto kan huren.

Korting op autohuur in Chicago voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Chicago

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Ontdek Chicago met een huurauto

Om te beginnen is het leuk om het John Hancock Center te bezoeken. Niet het hoogste gebouw van Chicago, maar wel met het mooiste uitzicht bij het meer. Het Art Institute of Chicago is een van de beste musea van Chicago, zo niet heel Amerika. Het museum voor beeldende kunst met een grote collectie Impressionistische, Post-Impressionistische en Amerikaanse schilderkunst waaronder werken van Monet en Van Gogh. Als Nederlander is het ook leuk om de fiets te pakken in Chicago! Met name in en rond de parken en langs Lake Michigan zijn goede faciliteiten om een leuke fietstocht te maken. En na deze inspanningen is het goed rusten in Millennium Park. Dit is dé plek waar locals samenkomen.

Op het centrale veld is een podium met gratis optredens. In dit park is ook de bekende Cloud Gate, de spiegelende reuzenboon. Leuk voor een fotomoment. En je verwacht het misschien niet, maar ga bij lekker weer gewoon naar het strand! Niet aan zee natuurlijk maar North Avenue Beach is een mooi breed strand aan Lake Michigan met een schitterend uitzicht over de skyline van Chicago.

Waarom autohuur in Chicago

Chicago is een grote stad, zeker als je de metropool meerekent. Daarnaast is Chicago ook het startpunt van de meest legendarische snelweg ter wereld, Route 66. Deze route begint in Chicago en eindigt in Santa Monica, California. Omdat de weg steeds verder ontwikkelde en sommige stukken in onbruik raakten zijn er speciale stukken Historic Route 66 waar leuke bezienswaardigheden zijn. Dus, reserveer een leuke Amerikaanse auto via ANWb en Sunny Cars en doe een stuk Route 66 in Illinois.

Bezoek als eerste het Route 66 Museum in Joliet. Daarna moet je via het Route 66 Hall of Fame & Museum in Pontiac naar Springfield te rijden. Wist je dat Springfield de woonplaats was van voormalig president Abraham Lincoln? Je kan zijn woning en kantoor (Lincoln Home National Historic Site, S. Seventh Street 426) in Springfield bezoeken. Rij daarna over de Red Brick Road in Auburn en de Chain of Rock Bridge in Madison de staat uit, op weg naar Missouri.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Hulp nodig bij het boeken van een huurauto?

Tips autohuur buitenland
Auto huren zonder creditcard

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.