Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Carcassonne

Voor een historische stedentrip

Door een auto te huren in Carcassonne, de beroemde vestingstad in het zuidoosten van Frankrijk, ontdek je een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De meeste bezienswaardigheden, waaronder het kasteel en de kathedraal, liggen in de bovenstad. Met het gemak van een huurauto neem je bovendien eenvoudig een kijkje in de omgeving. Onderweg geniet je van de schilderachtige Zuid-Franse landschappen die veelal worden beschermd in natuurparken. Via de ANWB regel je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Carcassonne voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Carcassonne

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op pad in Carcassonne en omgeving

Een auto huren in Carcassonne doe je bij aankomst op de luchthaven, net buiten de stad. In Carcassonne kun je de huurauto op veel plaatsen parkeren. De belangrijkste trekpleisters bevinden zich in de bovenstad, La Cité. Dit is het volledig ommuurde gedeelte, met ruim vijftig torens, het kasteel en de imposante kathedraal. Over de binnenste stadsmuren, de zogeheten remparts, en tussen de lices, de ruimte tussen de binnenste en buitenste stadsmuren, kun je wandelen.

In het kasteel Château Comtal kom je alles te weten over de geschiedenis van Carcassonne. In de imposante basiliek Saint-Nazaire zie je zowel romaanse als gotische invloeden terug. De kerk valt verder op door zijn glas-in-loodramen, praalgraven en waterspuwers, of gargouilles, aan de buitenkant. Boven op de toren van Saint Nazaire wacht een fraai uitzicht.

Carcassonne wordt in tweeën gesplitst door de rivier Aude. In de benedenstad, La Bastide, ontdek je op Place Carnot een gezellige markt met bloemen en versproducten.

De huurauto biedt de vrijheid om ook buiten Carcassonne rond te kijken. Op een uur rijden ontdek je het regionale natuurpark Haut-Languedoc, vol meren, kloven, bergtoppen en lieflijke dorpen. Wil je met de huurauto naar de kust? De fraaie badplaats Narbonne ligt op minder dan een uur rijden.