Auto huren Carcassonne

Carcassonne is een schitterend vestingstadje in het het zuidwesten van Frankrijk. De stad ligt aan beide zijden van de rivier de Aude en ook het Canal du Midi loopt er door heen. Sowieso is de Languedoc-Roussillon een streek om van te smullen. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Carcassonne voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Carcassonne

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Carcassonne

Al bij aankomst is meteen duidelijk wat dé bezienswaardigheid van Carcassonne is: de middeleeuwse citadel! Deze is vrij te bezoeken en bestaat uit een buitenmuur met 16 torens en een binnenmuur met maar liefst 24 torens. Als je de stad betreedt dan waan je je echt in een andere wereld. Er staan nog veel traditionele gebouwen waar souvenirwinkels, café’s en restaurants gevestigd zijn. Binnen de muren zijn ook nog klassieke gebouwen te bezoeken. Neem een kijkje in de Saint-Nazaire basiliek. De bijnaam van de basiliek is ‘het juweel van de stad’. Gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw, is het een voorbeeld van het harmonieuze samenspel van de gothische en romaanse stijlen. Ook buiten de citadel staat nog een juweeltje: de Pont Vieux. Deze oude stenen brug over de Aude verbindt de oude en de nieuwe stad. Vanaf de nieuwe stad heb je een fantastisch uitzicht over de citadel.

Waarom autohuur in Carcassonne?

Carcassonne is heel mooi, maar er is veel meer te zien in de regio. Misschien reis je naar het vliegveld van Carcassonne en heb je een andere eindbestemming. Zoals de stad Toulouse. De 4e stad van Frankrijk en een grote studentenstad. Maar ook de stad van de lucht- en ruimtevaart. De Concorde is er geboren,  de Ariane rakketten ook en Airbus is er gevestigd. Ben je op zoek naar een leuk dagje uit dan kan je naar de Cité de l’Espace. Hier leer je alles over de ruimte en ruimtevaart. Ten zuiden van Carcassonne ligt de grot van Aguzou. De kristalformaties zijn van ongekende schoonheid en nergens in Europa zo goed te zien.

En als je nog een mooie stad wil zien dan is Narbonne een goede keuze. Dit stadje dat ooit de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië was is een mooie kustplaats waar inderdaad nog veel overblijfselen te zien zijn. Eén van de meest bijzondere is het Horreum dat ooit een ondergrondse opslag was en nu een museum. Redenen genoeg op het vliegveld van Carcassonne een auto te huren via ANWB en Sunny Cars.

Populaire bestemmingen voor een huurauto in Frankrijk

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.