Auto huren Murcia

In het zuidoosten van Spanje, even onder Alicante ligt de stad Murcia in de gelijknamige regio. De stad is van Moorse origine en dat kan je terugzien op veel plekken in de stad. Wat deze regio kenmerkt is het ongepolijste karakter en de eeuwenoude steden. Spanje zonder opsmuk! En er is (nog) geen massatoerisme. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Murcia voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Murcia

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Murcia

De stad is gebouwd omstreeks 831 toen de emir van Cordoba opdracht gaf een ommuurde vesting te bouwen op de oevers van de Segura rivier. Het oude centrum ligt vlak bij de rivier en de historische straten zijn vernoemd naar de ambachten die er plaatsvonden. Op het Plaza Cardenal Belluga zijn twee architectonische briljantjes te vinden. Het Palacio Episcopal (paleis van de aartsbisschop) en de kathedraal. Als je wilt weten welke culturen en volkeren hier hebben gewoond dan is een bezoekje aan het Archeologisch Museum van Murcia een aanrader. Murcia is tegenwoordig een grote stad, met bijna 500,000 inwoners. Er zijn twee universiteiten en de aanwezigheid van veel studenten draagt ook bij aan de gemoedelijke sfeer in de stad.  En na een drukke dag is het in Murcia heerlijk ontspannen op een van de terrasjes of in de bars. Je mengt heel makkelijk met de lokale bevolking die hier het hele jaar door op straat leeft door het aangename klimaat. Murcia moet je ontdekken!

Waarom autohuur in Murcia?

Murcia is een heerlijke stad, maar ook de rest van de regio is zeer de moeite waard. En aangezien Murcia niet direct aan de kust ligt is het de moeite waard om met de auto naar de kust te rijden. De stranden van de Costa Calida (warme kust) behoren tot de beste van Spanje. Er zijn mooie stukken met altijd wel een strandtent in de buurt. Ben je met kinderen, dan is het strand bij Puerto de Mazarrón of Bolnuevo heel geschikt want daar loopt het langzaam af. Naast mooie stranden vind je bij Bolnuevo ook de bijzondere rotsen van wit zandsteen.

Als je vanaf Puerto de Mazarrón naar het noorden rijdt kies dan de route door de natuur die leidt naar een oud fort – Cabo Tiñoso – dat vroeger Cartagena beschermde. Vanaf daar heb je een waanzinnig uitzicht over de natuur en de kustlijn van de Costa Calida in Murcia. Zoek je iets meer avontuur? Dan is een dagje Sierra Espuña iets voor je. Dit natuurpark heeft een grillig landschap dat door erosie ontstaan is. Je kan er fietsen en wandelen, maar bijvoorbeeld ook een Landrover 4x4 parcours afleggen. Bij Espuña Adventure kan je nog verder gaan met bergklimmen, kayakken of parasailing! De regio Murcia biedt écht voor ieder wat wils en is heerlijk te beleven met een huurauto via ANWB en Sunny Cars.

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.