Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren op Lesbos

Voor een prachtige eilandreis

Een auto huren op Lesbos, het op twee na grootste eiland van Griekenland, is het begin van een prachtige eilandreis. Lesbos heeft een afwisselend landschap van bergen, bossen en olijfboomgaarden. Tijdens een rondreis met de huurauto maak je kennis met de hoofdstad Mytilini, dat een sfeervol centrum heeft en een bruisend uitgaansleven. Daarnaast bezoek je andere mooie plekken op het eiland. Bij de ANWB huur je een auto op Lesbos tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Lesbos voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto op Lesbos

Lesbos

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto op ontdekkingstocht op Lesbos

Een auto huren op Lesbos doe je bij aankomst op het vliegveld van Mytilini. Met de huurauto ben je in twintig minuten in de stad. De afstanden op Lesbos zijn goed te doen en de meeste bezienswaardigheden zijn binnen twee uur bereikbaar.

Mytilini heeft een aantal fraaie musea, waaronder een archeologisch museum en een met Byzantijnse kunst. Historische bezienswaardigheden zijn de overblijfselen van een omvangrijk kasteel, dat zijn oorsprong heeft in de 6de eeuw, een 3de-eeuws antiek theater en een moskee. Het centrum van Mytilini heeft volop winkelmogelijkheden en tal van cafés waar je geniet van een glaasje ouzo.

Wanneer je de stad hebt gezien, is het tijd om de rest van Lesbos te verkennen. Het Versteende Woud is een van de twee versteende wouden op aarde. Het andere ligt in de Amerikaanse staat Arizona. Op Lesbos omvat het 150 vierkante kilometer aan versteende boomstammen, waarvan sommige ruim 20 meter hoog. In het nabijgelegen Sigri is een museum gewijd aan het proces van verstening.

Op Lesbos liggen ook een aantal mooie dorpen die goed bereikbaar zijn met de huurauto. Een daarvan is Petra. Hier bezoek je de op een rots gelegen kerk Panagia Glykofilousa via een uit de rotsen uitgehouwen trap. Lesbos kenmerkt zich ook door twee baaien, waaronder die van Kalloni in het midden van het eiland. Hier bevinden zich vogelrijke zoutvlaktes.