Naar artikel

Onderzoek kustbezoek

Nederlanders zijn zeer tevreden over de Noordzeekust. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van de ANWB onder ruim 2.000 Nederlanders.

Bekijk het onderzoek 

Belangenbehartiging

Of het nu gaat om mobiliteit of vrije tijd en vakantie: wij zetten ons in voor wat jij belangrijk vindt en laten jouw stem horen in Den Haag en Brussel.

Actueel

ANWB blij met uitstel accijnsverhoging op brandstof 

De ANWB is blij dat een meerderheid van de Tweede Kamer heeft besloten de verhoging van de accijns op benzine en diesel een jaar uit te stellen. In januari 2024 zouden de brandstofprijzen met 21 cent stijgen.

Indexeer accijns niet 

Per 1 juli gaan mensen weer meer betalen aan de pomp. Dan wordt de tijdelijke accijnskorting ten dele opgeheven en wordt de voorgenomen indexering van de accijnzen doorgevoerd. Door de indexering gaat het accijnstarief omhoog.

Waar zijn we mee bezig

Belangenbehartiging verkeersveiligheid 

De ANWB stimuleert de verkeersveiligheid en zet zich in voor veilige wegen, veilig gedrag en veilige voertuigen.

Ook daarom ben je lid

Advies en informatie 

Gratis deskundig en onafhankelijk advies op het gebied van bereikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid, slimme mobiliteit, en toerisme en recreatie.

Ledenvoordeel 

Profiteer van korting in onze ANWB (web)winkel, van dagjes uit of geniet van fijne extra’s bij je reis. Hoe langer lid, hoe meer voordeel!

ANWB helpt Nederland op weg 

Een leven lang mobiel, op een zo veilige en duurzaam mogelijke manier. Daar zetten wij ons voor in.