Wegenwacht informatie voor leden

Wegenwacht informatie voor leden

Alle informatie voor leden op één plek.

Alle onderwerpen

Wegenwacht informatie voor leden

Ben je lid van de Wegenwacht en op zoek naar informatie? Wil je bijvoorbeeld weten waar je recht op hebt met jouw pakket, heb je vragen over je factuur of wil je iets wijzigen? Of zoek je tips om alles uit je pechhulp te halen en hoe je pech kunt voorkomen? Voor dit en meer zit je hier goed.

Jouw Wegenwacht

Log in om je pakket te bekijken of direct te wijzigen.

Inloggen Wegenwacht

Meest gestelde vragen

Je kunt zien welk pakket jij hebt in Mijn ANWB. Kijk na inloggen bij Mijn Lidmaatschap en Wegenwacht om te zien wat er in jouw Wegenwacht pakket zit.

Weet je welk pakket je hebt en wil je zien wat er in dit pakket zit en waar je dus recht op hebt? Bekijk de dekking per Wegenwacht pakket.

Weet je niet welk Wegenwacht pakket je hebt? Dat kun je zien in Mijn ANWB. Ook daar vind je een overzicht van wat er in jouw pakket zit.

Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dit betekent dat je recht hebt op pechhulp in elke auto waarin of op elke motor waarop je rijdt. Het maakt niet uit welk pakket je hebt, bij zowel Instap, Standaard als Compleet voor Nederland en Europa, is Wegenwacht Service persoonsgebonden.

Uitzondering zijn de ANWB Partnerpas en ANWB Jongerenpas. Deze pas is bedoeld voor je partner of kind als die alleen in de gezinsauto rijden. De pas geeft recht op pechhulp in de gezinsauto waarvan het kenteken bij ons bekend is. 

Rijdt je partner of kind ook in andere auto’s dan de gezinsauto? Of zijn er meerdere auto’s in het gezin? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel of Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel de beste keus. Deze zijn net als Wegenwacht service persoonsgebonden.

Wegenwacht is persoonsgebonden. We helpen jou, in een brandstofauto, elektrische auto, motor en in een bestelbusje op voorwaarde dat deze niet zwaarder is dan 3.500 kg. Ook dient het voertuig niet commercieel gebruikt te worden. In Nederland zijn ook je caravan/aanhangwagen of camper gedekt. Wil je die hulp ook in het buitenland, zorg dan dat je een Europa pakket met een aanvullende service.

Wil je ook pechhulp voor de fiets? Sluit dan Wegenwacht Fiets af.

Rijden jullie allemaal in dezelfde gezinsauto? Dan kunnen jullie een Partnerpas en/of een Jongerenpas nemen. De pas geeft recht op pechhulp in de gezinsauto waarvan het kenteken bij ons bekend is.

Rijdt je partner of kind ook in andere auto’s dan de gezinsauto? Of zijn er meerdere auto’s in het gezin? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel of Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel de beste keus. Deze zijn net als Wegenwacht service persoonsgebonden.

Ben je er nog niet uit wat de beste keuze is voor jouw gezin? Bekijk dan de video en doe de keuzehulp.

Heb je een jongerenvoordeel? Dan hoef je niets te doen. Je voordeel vervalt automatisch, zodra je 25 wordt. Vanaf dit moment betaal je het reguliere tarief voor jouw pakket. Bekijk het overzicht van de tarieven.

Heb je een jongerenpas? Dan ontvangt het hoofdlid binnen jouw gezin bericht over het aflopen van jouw pas, zodra je 26 wordt. Je hebt dan geen recht meer op pechhulp. Wil je gebruik blijven maken van de Wegenwacht? Bekijk dan de huidige acties en sluit je pakket af.

 

Tips van de Wegenwacht

Zo hou jij je accu fit

Door de coronacrisis pakken we steeds vaker de auto, ook voor korte ritten. Zelfs al weten we dat korte stukjes rijden niet zo goed is voor de accu en de motor. 

Nieuw! ANWB Smart Driver

Je auto heeft je iets te vertellen

Wil jij meer inzicht in de conditie van je auto? Smart Driver geeft je een seintje als hij (accu)pech ziet aankomen.

Haal alles uit je pechhulp

Haal alles uit je pechhulp

We zetten 7 tips voor je op een rijtje, zodat jij zoveel mogelijk uit je lidmaatschap kunt halen. Ken jij ze alle zeven?

Ledenvoordeel

Ledenvoordeel

Als ANWB-lid profiteer je van korting in de winkel, op dagjes uit en geniet je van extra's op vakantie. En soms geldt: hoe langer lid, hoe meer voordeel.

75 jaar Wegenwacht!

75 jaar Wegenwacht!

Dit jaar bestaat de Wegenwacht 75 jaar. En dat vieren we! Met leuke verhalen, winacties, kortingen, en meer.

Speciaal voor jou geselecteerd