Caravanverzekering
Nu 10% korting

Caravanverzekering

 • Nu met gratis rechtsbijstand!
 • 24/7 hulp Alarmcentrale
 • Gratis vervangend verblijf
Bereken je premie

Caravanverzekering

Sta er nooit alleen voor

Met de ANWB Caravanverzekering ben je verzekerd voor schade aan of diefstal van jouw  (sta)caravan, vouwwagen, toercaravan en trailer. Je kiest zelf je aanvullende dekkingen: Hagel- en Stormschade, Inventaris en Verhaalsrechtsbijstand. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is nú gratis voor ANWB-leden! Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo kun jij relaxed de weg op.

Caravanverzekering afsluiten

Nieuwe caravan verzekeren

Nieuwe caravan verzekeren

Heb je een nieuwe caravan? Dan vergoeden wij bij diefstal of total loss binnen vijf jaar na aankoop de totale nieuwwaarde van je caravan. 

Het 1e jaar 10% korting

Het 1e jaar 10% korting

Sluit een nieuwe ANWB Caravanverzekering af en ontvang tijdelijk het eerste jaar 10% korting op je premie. Bekijk de voorwaarden.

Gratis vervangend verblijf

Gratis vervangend verblijf

Je vakantie valt niet in het water bij schade of verlies van je caravan. Wij zorgen voor vervangend verblijf zodat je kan blijven genieten van je vakantie. 

Dekking Caravanverzekering

Basisdekking:

 • 24/7 Hulpverlening
 • Vervangend verblijf
 • Repatriëring
 • Nu met gratis rechtsbijstand!

Aanvullend te verzekeren

Hagelschade en stormschade dekking

Wil je jouw caravan verzekeren tegen hagelschade en stormschade? Kies dan deze aanvullende dekking. je ontvangt 70% korting op de premie van hagelschade en stormschade als jouw caravan is voorzien van een hagelbestendig dak. Indien je toercaravan een hagelbestendig dak heeft, vervalt je eigen risico.

Heeft jouw caravan een hagelbestendig dak?

Caravans met een polyester dak gelden als voorzien van een hagelbestendig dak. Caravans gebouwd in 2005 of later met een hagelbestendig dak zijn voorzien van een certificaat.

Inventaris dekking

Met deze aanvullende dekking is ook de inventaris van je caravan meeverzekerd. Heb je een nieuwe caravan dan is je inventaris meeverzekerd tot € 2.500,-. Bij tweedehands caravans is de inventaris meeverzekerd tot € 1.500,-. Onder de inventaris verstaan wij de losse inventaris die niet door de fabrikant zijn meegeleverd, zoals beddengoed, gasflessen, gordijnen of een televisie.

Rechtsbijstand dekking

Soms kan je in een ingewikkelde juridische situatie verzeild raken. Met de dekking rechtsbijstand verzeker je jezelf van professionele ondersteuning, in de vorm van verkeers-, straf-, en contractrechtsbijstand in binnen- en buitenland. Deze rechtsbijstandsdekking is gratis voor leden!

 

Verzekering voor je vouwwagen en trailer

De ANWB Caravanverzekering is er niet alleen voor je (sta)caravan of toercaravan. Deze is er ook als verzekering voor je vouwwagen of trailer. Bij schade of diefstal kun je rekenen op onze vertrouwde hulp.

Gratis rechtsbijstand voor Leden

ANWB-Leden ontvangen nu gratis de dekking Verhaalsrechtsbijstand. Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd van deskundige juridische hulp bij het verhalen van caravanschade op de tegenpartij als deze daarvoor aansprakelijk is. Bijvoorbeeld na een verkeersongeval en bij aan- en verkoopconflicten of reparatie van jouw caravan.

Caravanverzekering online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Caravanverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

 

Top 5 veelgestelde vragen

In de basisdekking ben je verzekerd voor schade aan de caravan en aan- en bijbouw. Vergoed wordt schade die is ontstaan door:

 • botsen, slippen, omslaan, van de weg of te water raken;
 • (poging tot) inbraak of diefstal;
 • vandalisme;
 • brand, ontploffing, kortsluiting en blikseminslag;
 • overstroming;
 • regen, sneeuw en smeltwater.

Lees meer over de basisdekking caravanverzekering.

Nee, een voortent en mover kun je wel aanvullend meeverzekeren. De totale waarde van zaken die aan de caravan worden bevestigd of in de onmiddellijke nabijheid van de caravan worden geplaatst (voortent, mover, fietsenrek, schuurtje) kunnen worden meeverzekerd. Lees meer over aanbouw caravan verzekeren.

Je caravan is slechts gedeeltelijk via jouw autoverzekering verzekerd. Jouw caravan is alleen meeverzekerd op je autoverzekering als deze is aangekoppeld aan je auto voor schade die je daarmee bij een ander veroorzaakt Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Is de caravan niet aangekoppeld? Dan loopt de WA dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan de caravan zelf of de spullen in de caravan zijn niet verzekerd via jouw autoverzekering, hiervoor kun je een Caravanverzekering afsluiten.

Bij een toercaravan die in het buitenland staat, stelt de ANWB geen maximale termijn. Lees meer over gebruik toercaravan.

Standaard is je eigen risico €75. Als je de schade laat herstellen door een reparateur die door ons is geselecteerd dan vervalt het eigen risico. Je hoeft zelfs niet de rekening voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks aan de schadehersteller. Als je de schade aan jouw caravan niet laat herstellen bij een van onze schadeherstellers geldt er wel een eigen risico. Dit eigen risico bedraagt dan €75. Voor hagel- en stormschade geldt een extra eigen risico van € 75,- als je geen hagelbestendig dak hebt. Lees meer over eigen risico.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service