Naar artikel
Leden5%korting

ANWB Caravanverzekering

 • Nu met gratis rechtsbijstand
 • 24/7 hulp Alarmcentrale
 • Gratis vervangend verblijf
Bereken je premie 

Caravanverzekering

Sta er nooit alleen voor

Met de ANWB Caravanverzekering ben je verzekerd voor schade aan of diefstal van jouw (sta)caravan, vouwwagen, toercaravan en trailer. Je kiest zelf je aanvullende dekkingen: Hagel- en Stormschade, Inventaris en Verhaalsrechtsbijstand. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is nú gratis voor ANWB-leden! Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo kun jij relaxed de weg op.

Basisdekking ANWB Caravanverzekering

Wat is wel en niet verzekerd?

Wel verzekerd

 • Schade door inbraak, vandalisme, brand en diefstal
 • Waterschade
 • 24/7 Hulpverlening
 • Vervangend verblijf
 • Repatriëring

Niet verzekerd

 • Diefstal door onbeheerd achterlaten zonder SCM goedgekeurd disselslot/wielklem
 • Schade ontstaan of verergerd door opzet, roekeloos gedrag of nalatigheid
 • Schade ontstaan onder invloed van alcohol of medicijnen

Aanvullende dekkingen

Caravanverzekering afsluiten

Nieuwe caravan verzekeren

Heb je een nieuwe caravan? Dan vergoeden wij bij diefstal of total loss binnen vijf jaar na aankoop de totale nieuwwaarde van je caravan.

Gratis vervangend verblijf

Je vakantie valt niet in het water bij schade of verlies van je caravan. Wij zorgen voor vervangend verblijf zodat je kan blijven genieten van je vakantie.

Tweedehands caravan verzekeren

Een tweedehands caravan verzekeren? Met drie jaar aanschafwaardedekking krijg je de eerste drie jaar het aankoopbedrag uitgekeerd bij verlies van je caravan.

 

Je voordelen

 

24/7 hulp Alarmcentrale

De ANWB Alarmcentrale is er voor je. Onze hulpverleners zitten 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor je klaar om je te helpen in geval van nood. Dat is wel zo vertrouwd.

 

Je spullen meeverzekeren

Met de aanvullende inventaris dekking is je inboedel goed verzekerd tegen schade en diefstal. Zo zijn ook de eigendommen die in je caravan liggen goed verzekerd.

 

Veiliger Nederland

Met een ANWB Caravanverzekering ben je goed verzekerd bij schade. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hieraan bij.

Verzekering voor je vouwwagen en trailer

De ANWB Caravanverzekering is er niet alleen voor jouw (sta)caravan of toercaravan. Deze is er ook als verzekering voor je vouwwagen of trailer. Bij schade of diefstal kun je rekenen op onze vertrouwde hulp.

Gratis rechtsbijstand voor Leden

ANWB-Leden ontvangen nu gratis de dekking Verhaalsrechtsbijstand. Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd van deskundige juridische hulp bij het verhalen van caravanschade op de tegenpartij als deze daarvoor aansprakelijk is. Bijvoorbeeld na een verkeersongeval en bij aan- en verkoopconflicten of reparatie van jouw caravan.

Caravanverzekering online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Caravanverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in je mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

Top 5 veelgestelde vragen

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.