Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Ancona

Voor een stedentrip in Noordoost-Italië

Ancona ligt fraai aan de Adriatische Zee. Door een auto te huren in Ancona maak je kennis met deze relatief onbekende Italiaanse havenstad en ontdek je hoogtepunten als de prachtige kathedraal en levendige haven. In een van de vele restaurants smul je van specialiteiten uit de regio Marche, zoals brodetto, een vissoep die wordt bereid met dertien verschillende soorten vis. Met het gemak van een huurauto neem je eenvoudig een kijkje buiten de stad. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Ancona voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Ancona

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Ancona

Een auto huren in Ancona doe je bij aankomst op de luchthaven, op een half uur van de stad. In Ancona zijn voldoende plekken om de huurauto te parkeren.

Symbool van de stad is de romaanse kathedraal die ook Byzantijnse elementen heeft en een gotische façade. De kathedraal is gewijd aan Cyriacus van Jeruzalem, de beschermheilige van de stad, en bestaat al sinds de 10de eeuw. Een andere belangrijke attractie in Ancona is de 18 meter hoge Boog van Trajanus uit 114, op een hoog plateau. De boog werd gebouwd om keizer Trajanus te eren, die zorgde dat de haven van Ancona werd verbeterd. In de regio Marche is dit een van de best bewaarde Romeinse monumenten.

Bijzonder is ook het Lazzaretto in de haven. Dit kunstmatige eiland uit de 18de eeuw functioneerde ooit als zogenaamd quarantaine-eiland, zodat ziektes niet verspreid konden worden in de stad. En In de markthal van Ancona aan de Piazza delle Erbe wordt dagelijks een versmarkt gehouden.

Ancona is verder een mooie uitvalsbasis om er met de huurauto op uit te trekken. Bijvoorbeeld naar het nationaal park van Monte Conero, op een half uur reizen van de stad en de spectaculaire grotten van Frasassi, op een uur van Ancona.