Auto huren Split

De geschiedenis van Split gaat 1700 jaar terug. Toen bouwde de Romeinse keizer Diocletianus zijn paleis op een schiereiland. En in die 1700 jaar groeide het paleis uit tot wat nu de tweede stad van Kroatië is! Het paleis is nu één van de trekpleisters en al sinds 1979 op de Unesco werelderfgoedlijst. En de kustlijn is zo uniek dat het 4e seizoen van de bekende tv-serie Game of Thrones hier werd opgenomen. Via ANWB regel je bij Sunny Cars je autohuur tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Split voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

Zoek een huurauto in Split

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 4 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Tips om te doen in Split

Split is een levende geschiedenisles. Loop door het centrum en waan je je in een tijdmachine. Van Romaans, via Gothisch en Renaissance naar Baroque en moderne architectuur. Begin een trip naar Split met een rondleiding in het Paleis van Diocletianus. Het is een netwerk van tempels, paleizen, gangetjes en tunnels. En raak je vermoeid? Dan moet je stoppen bij Café Puls. Er is een terras op eeuwenoude traptreden in een smal straatje. De bier- en cocktailkaart is indrukwekkend! Een groot voordeel van Split is dat de stad een aantal fijne stadsstranden heeft. Van levendig en druk tot lekker afgelegen. Dat Split ook een moderne stad is bewijst de Riva, de vernieuwde boulevard. Op een van de tientallen leuke terrasjes kan je lekker mensen en bootjes kijken!

Waarom autohuur in Split?

Split ligt in de provincie Dalmatië. En naast de schoonheid van Split is daar nog veel meer moois te zien en te beleven! Zoals de oude Romeinse stad Salona. Hier tref je de meest bijzondere overblijfselen uit de Romeinse tijd van heel Kroatië aan. Zo kan je in één middag de badhuizen, het amfitheater en prachtige oude mozaïeken ontdekken. Ook zijn er bijzondere nationale parken in Kroatië. Bij Split ligt het Krka National Park. In het park heeft de Krka rivier een enorme canyon geslagen en zijn er waanzinnige watervallen te bezoeken. Er zijn verschillende wandelroutes die je langs uitkijkpunten, kloosters, meren en watervallen voeren. Waar Kroatië ook om bekend staat is zijn heerlijke eten en de lokale wijnen. Je kan traditionele wijnproducten in Dalmatië bezoeken. Reserveer je huurauto via ANWB en Sunny Cars en heel Dalmatië ligt voor je open!

Populaire bestemmingen om een auto te huren in Kroatië

Mocht je als ANWB-lid na een bezoek aan deze pagina op hetzelfde apparaat naar Sunny Cars gaan, dan is de kans groot dat het systeem bij Sunny Cars je herkent als ANWB-lid zodat daar ook het ANWB-ledenvoordeel wordt berekend. 

ANWB hanteert een zorgvuldig selectieproces van partners, waarbij aansluiting bij ANVR en SGR een belangrijk criterium is, maar geen vereiste. ANWB adviseert je om voorafgaand aan het boeken bij de partner na te gaan welke voorwaarden van toepassing zijn op jouw overeenkomst.