Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren in Split

Voor een zonovergoten stedentrip

Split is de tweede stad van Kroatië en geliefd vanwege het mediterrane klimaat en prachtige ligging aan de Dalmatische kust. Door een auto te huren in Split ontdek je dat deze havenstad veel te bieden heeft en je smult er van een gevarieerde keuken. Het centrum staat vol met werelderfgoed. Met de huurauto verlaat je eenvoudig de stad, op zoek naar mooie plekken in Dalmatië. Bij de ANWB huur je een auto tegen aantrekkelijke tarieven.

Korting op autohuur Split voor ANWB-leden

Naast de all-in formule van Sunny Cars profiteer je als ANWB-lid van €10,- korting op je boeking wanneer je kiest voor de fastlane en/of een jonge huurauto.

 

Zoek een huurauto in Split

10,- korting voor leden

Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB boek je op je buitenlandse vakantiebestemming een huurauto via onze partner Sunny Cars met de unieke all-inclusive huurformule. Je bent van A tot Z verzekerd en er zijn géén verborgen kosten. Kortom: veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos!

Annuleer tot 1 uur van tevoren met de Flexservice

Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Dat kan!  Met de unieke Flexservice kun je je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang nog annuleren. Ideaal. Veranderen je reisplannen ineens? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Dát is pas zorgeloos een auto huren.

Sunny Cars heeft als enige het SGR-keurmerk

Sunny Cars is de enige aanbieder van autohuur die deelneemt aan de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hiermee worden vooruitbetaalde reisgelden bij eventuele financiële problemen of faillissement van de organisatie veiliggesteld. De geboekte autohuur wordt in dat geval door SGR vergoed.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

Met de huurauto in en rond Split

Door een auto te huren in Split op het vliegveld ben je in een half uur in de stad, met diverse parkeergarages waar je de huurauto kwijt kunt. Split is ontstaan rond het 4de-eeuwse paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Door de unieke combinatie van Romeinse en middeleeuwse architectuur heeft het paleis het predicaat ‘Werelderfgoed’. In het archeologisch museum bewonder je opgravingen uit de Romeinse tijd en ijzertijd.

De kathedraal van Sint Domnius – vernoemd naar de beschermheilige van Split – ligt naast het paleis en dateert ook uit de Romeinse tijd. Binnen in de kathedraal bevindt zich het mausoleum van Diocletianus. Het groene hart van Split is Marjan. Deze groene heuvel van 178 meter is een fijne plek om te ontspannen. Langs de Riva-boulevard zijn veel terrassen en restaurants.

Wanneer je de stad hebt ontdekt, biedt de huurauto het comfort om uitstapjes te maken in de omgeving. Game of Thrones-fans bezoeken het fort Klis, waar diverse scènes van deze populaire serie zijn opgenomen. Natuurliefhebbers bereiken met de huurauto in een uur nationaal park Krka. Dit beschermde natuurgebied bestaat uit zeven machtige watervallen die naar beneden storten van kalkstenen terrassen. In het park neem je een frisse duik voordat je je reis vervolgt.